FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Colombia - Ivoorkust

Op 19 juni vond in het stadion ter ere van de grote Braziliaanse spits Garrinchi de wedstrijd van de tweede ronde van Groep C op de FIFA World Cup plaats. De nationale teams van Colombia en Ivoorkust troffen elkaar in de hoofdstad van Brazilië. Beide teams behaalden overwinningen in de eerste wedstrijden, dus hun persoonlijke confrontatie was zeer intrigerend en belangrijk vanuit het oogpunt van de uiteindelijke verdeling van plaatsen in Groep C.

FIFA World Cup 2014: hoe was de wedstrijd Colombia - Ivoorkust

De wedstrijd tussen de nationale ploeg van Colombia en Ivoorkust begon rustig en afgemeten. Het belang en de betekenis van de wedstrijd was voelbaar in de acties van beide nationale teams. Daarom lieten de teams zich in de eerste helft niet zien, en op het veld heerste eigenlijk de strijd. De echte strijd om de bal vond plaats in alle delen van het veld, het was erg moeilijk voor de creatieve spelers van beide teams om kansen op doelpunten te creëren. De Colombianen hadden echter één zeer gevaarlijke aanval. Maar de Colombiaanse speler uit de meest voordelige positie kon niet op doel komen. De Afrikanen probeerden aan te vallen met het oog op het eigen doel. De toeschouwers zagen verschillende langeafstandsaanvallen uitgevoerd door de Ivorianen.

De hele eerste helft voelde zich verantwoordelijk voor het resultaat, waardoor de spelers onder druk kwamen te staan. Misschien is dat de reden waarom de eerste helft van de ontmoeting eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

In de tweede helft werd het spel veel leuker. Eerst werden de Afrikanen gered door de doelpaal na een van de aanvallen van Colombia. Dit was de eerste wake-up call voor de Ivorianen.

In de 64e minuut vond de eerste bal plaats. De Zuid-Amerikanen namen een corner vanaf de linkerflank. James Rodriguez reageerde op het baldakijn het strafschopgebied in, die zijn hoofd stuurde en de eerste bal in het doel van de Afrikanen stuurde. Het Colombiaanse nationale team leidde met 1-0. Na het doelpunt zag het publiek de toch al traditionele interessante dansen van Zuid-Amerikanen ter ere van het gescoorde doelpunt.

In de 70e minuut kreeg Colombia een zeer snelle tegenaanval, die eindigde met een volgend doelpunt van de Ivorianen. Juan Quintero ging naar een rendez-vous met de Afrikaanse doelman en stuurde de bal kalm langs de doelman het doel in. Bij de 2 - 0 hadden veel toeschouwers het gevoel dat Colombia de wedstrijd rustig naar de overwinning zou brengen. Zo liep het echter niet.

De intrige in de meeting werd nieuw leven ingeblazen door Gervinho, die op 73 minuten een schitterende solo pass maakte vanaf de flank, bekroond met een klap in de nabije hoek. De Ivorianen kregen één doelpunt terug en maakten de 2-1 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen.

De Afrikanen brachten de laatste minuten aanvallend door, maar kwamen niet tot scoren voor het tweede doelpunt. Het Colombiaanse nationale team probeerde scherp in de tegenaanval te gaan en scoorde zelfs bijna het derde doelpunt. De trap van de Zuid-Amerikaanse speler vanuit het midden van het veld werd afgeweerd door de doelman. De sluwe Colombiaan probeerde de keeper weg te gooien, maar flink wat was niet genoeg.

De eindstand van 2-1 markeert de overwinning van Colombia en brengt de Zuid-Amerikanen na twee rondes naar een duidelijke eerste plaats in Groep C.