FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Japan - Colombia

Colombia heeft zich al verzekerd van een plek in de play-offs van het WK. De Japanners hadden weinig kansen om uit Groep C te komen. Hiervoor moesten de Aziaten de Colombianen verslaan en hopen op een gunstig resultaat van de ontmoeting van rivalen die in een parallelle wedstrijd speelden (Ivoorkust - Griekenland).

FIFA World Cup 2014: hoe was de wedstrijd Japan - Colombia

De Colombianen en de Japanners gingen op 24 juni het veld op in de Braziliaanse stad Cuiaba. De Zuid-Amerikanen hebben zich al verzekerd van toegang tot de beslissende fase van het toernooi. De hele vraag was wat de laatste plaats in Groep C Colombia zou innemen. De tegenstanders waren al bekend. De eerste in de naburige groep waren de spelers van Costa Rica, en de tweede was het team van Uruguay.

Het spel werd heel langzaam gespeeld. De Colombiaanse nationale ploeg in de basisopstelling zette slechts drie spelers op. Maar dit had geen radicaal effect op de kwaliteit van het spel. Ondanks dat de Japanners in de eerste helft het grootste deel van de tijd in balbezit waren, werd de score geopend door de Zuid-Amerikanen. In de 16e minuut veranderde Cuadrado de cijfers op het scorebord vanaf de penaltystip. Colombianen leidden met 1-0.

De Japanners deden weinig aan aanvallende acties. We merken meerdere schoten uit de set tegen het doel van de Colombiaanse doelman. Honda sloeg toe, maar dit leidde niet tot een doelpunt voor de Zuid-Amerikanen.

In de laatste seconden van de helft kwamen de Aziaten echter nog terug. Okazaki, na Honda te hebben gediend, raakte de poort van het Colombiaanse nationale team. Zo gingen de teams voor een pauze met een gelijke score - 1-1.

De Colombianen begonnen de tweede helft met aanvallen. Al in de 55e minuut van de wedstrijd stuurde Martinez het tweede doelpunt in het doel van de Aziaten. Jackson schoot van buiten het strafschopgebied in de verre hoek, waardoor de Japanse doelman geen kans kreeg.

Na weer een tegendoelpunt probeerden de Japanners de wedstrijd over te hevelen naar de Colombiaanse helft van het veld. Soms kregen de Aziaten veelbelovende aanvallen, maar kwamen ze niet tot een doelpunt.

De Colombianen speelden op tegenaanvallen. Eén daarvan leidde in de 82e minuut tot het derde doelpunt. Jackson Martinez scoorde een tweehonkslag. De spits op de swing in het strafschopgebied verwijderde de verdediger van de Japanner en stuurde de bal met de meest trefzekere dribbelstoot vanaf zijn linkervoet in de verre hoek van het doel van de Aziaten. Colombia kwam op voorsprong met 3-1.

In de 90e minuut zorgde Rodriguez voor de laatste verpletterende score. Hij, die de verdediger van Japan in het strafschopgebied had verslagen, gooide de keeper van de Aziaten met een sierlijke slag.

Het eindresultaat van de ontmoeting is 4 - 1 in het voordeel van Colombia. De Zuid-Amerikanen komen uit de eerste plaats in Groep C naar de play-offwedstrijd van het kampioenschap en laten met hun spel zien dat niet alleen de teams van Brazilië en Argentinië als de favorieten van het toernooi kunnen worden beschouwd. Veel experts kunnen het idee uitdrukken dat Colombianen de hoogste kwaliteit en meest spectaculaire voetbal laten zien in het kampioenschap.