FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Tussen Chili En Australië

13 juni (Braziliaanse tijd) in de stad Cuiaba in het Pantanal-stadion vond de tweede wedstrijd van de eerste ronde in Groep B plaats tussen de nationale teams van Chili en Australië. Deze wedstrijd was een van de belangrijkste voor deze nationale teams in termen van het voortzetten van de strijd om de play-offs te bereiken.

FIFA World Cup 2014: hoe was de wedstrijd tussen Chili en Australië

Het WK komt stilaan in een stroomversnelling, bij elke wedstrijd komen de landenteams in het spel. De kwaliteit van voetbal en de intensiteit ervan kunnen neutrale fans wel bekoren. Dat zijn de emoties die de wedstrijd tussen Chili en Australië opriep.

In de eerste 15 minuten van de wedstrijd verpletterden de Chilenen de Australiërs. In de 14e minuut van de wedstrijd scoorden de Zuid-Amerikanen twee doelpunten tegen het Australische nationale team. De debuutbal voor de Chilenen in het toernooi werd gescoord door Barcelona-aanvaller Alexis Sanchez, en twee minuten later gaf hij een assist. Valdivia stuurde de bal met een uitstekend schot vanaf de lijn onder de lat. 2 - 0 en Chili juicht.

Na de goals bleven de Chilenen zelfverzekerd de bal onder controle, maar na één van de topservices speelde Tim Cahill één bal met zijn hoofd. Het gebeurde 35 minuten in de eerste helft. Toegegeven moet worden dat het doelpunt van de Australiërs niet alleen onbelangrijk was, er waren zelfs geen voorwaarden voor het doelpunt van het Chileense nationale team.

De tweede helft van de wedstrijd werd gespeeld in het worstelen. Australië voelde dat het de wedstrijd kon redden. Dit bepaalde de activiteit van de Australiërs. Het lukte echter niet om de poort van de Zuid-Amerikanen te raken, integendeel, invaller Jean Bosejour, al in de vaste tijd, zorgde voor de eindstand met een schot in de verre hoek van de poort. Chili wint met 3-1 en vergelijkt met Nederland in punten na de eerste ronde.

De volgende wedstrijd tussen de Chilenen en Spanje zal een enorm verschil maken in de verdeling van de finaleplaatsen in Groep B.