FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Ghana - USA

Op 16 juni vond in het Das Dunas-stadion in de Braziliaanse stad Natal een WK-wedstrijd van het kwartet G plaats. Het nationale team van Ghana speelde met het Amerikaanse nationale team. Dit is niet de eerste keer dat het voetballot deze rivalen in één groep heeft gebracht, en op het laatste WK in Zuid-Afrika waren het de Ghanezen die de Amerikanen versloegen in de 1/8 finale.

Gana - VS_
Gana - VS_

Het spel begon flitsend. Nog geen 30 seconden later belandde de bal in het doel van het Ghanees elftal. Clint Dempsey stormde na een koele indringende pass het strafschopgebied binnen en schoot de bal met een gerichte trap vanaf de lat in de verre hoek van het doel. Het Amerikaanse team nam heel snel de leiding. Misschien is dit doelpunt wel het snelste van het toernooi.

Gedurende de eerste helft kwamen de Afrikanen niet tot bezinning. Ze vielen eerder uit traagheid aan, er waren weinig intelligente aanvallen en de Amerikanen speelden op de score. Het Amerikaanse nationale team hield de verdediging kalm en reageerde soms met scherpe aanvallen. De eerste helft eindigde met een minimaal voordeel voor het Amerikaanse team.

In de tweede helft kwamen de Afrikanen op voorsprong. Er hebben meerdere wissels plaatsgevonden, die het spel van de Ghanese nationale ploeg enorm hebben versterkt. Aanvallen zijn scherper, slimmer en sneller. Tot het einde van de wedstrijd konden de Ghanezen echter niet meer recupereren. Maar toch viel het doelpunt na 82 minuten. Na een briljante pass met de hiel van Gyan's aanvoerder Gyan, raakte Andre Ayew de nabije hoek van het doel van het Amerikaanse team. De klap bleek zeer effectief.

De indruk was dat de Afrikanen de rivaal zouden uitknijpen, maar dit gebeurde niet. Integendeel, op 86 minuten was er een zeldzame hoek aan de poorten van het Ghanese nationale team. Na een accurate opslag kopt John Brooks, die slechts 4 wedstrijden voor de nationale ploeg speelde, de bal in het Ghanese doel. 2 - 1 De USA grijpt de zege en toont nog maar eens aan dat in het toernooi in Brazilië tegenstanders geen genoegen willen nemen met een gelijkspel.

Team USA behaalt een hardwerkende overwinning op Ghana en wordt op punten vergeleken met Duitsland, en het Ghanese nationale team zal een ongelooflijke inspanning moeten leveren om te strijden voor de kansen op het bereiken van de play-offfase.