FIFA World Cup 2014: Hoe Argentinië De Tweede Wedstrijd Speelde Op Het WK In Brazilië

De Braziliaanse stad Belo Horizonte was op 21 juni gastheer van de tweede wedstrijd van het Argentijnse nationale team in de groepsfase van het WK voetbal. De rivalen van een van de favorieten van het WK waren de spelers van het Iraanse nationale team.

FIFA World Cup 2014: hoe Argentinië de tweede wedstrijd speelde op het WK in Brazilië

Het nationale team van Iran op het WK in Brazilië sloot de eerste wedstrijd af met een saai en saai doelpuntloos gelijkspel met het nationale team van Nigeria. Weinigen dachten dat zoiets zou kunnen gebeuren in een wedstrijd met het Argentijnse nationale team. Tot de vastgestelde tijd werd de rekening op het scorebord echter nooit geopend.

Het Argentijnse nationale team speelde een erg sombere en saaie wedstrijd. Ondanks dat de Zuid-Amerikanen in de eerste helft meer dan 70% balbezit hadden, creëerden de Argentijnse spelers zelden echte scoringskansen. We moeten hulde brengen aan Iran. Dit team is in staat om met het hele team de verdediging tactisch correct vast te houden.

Argentijnse leider en zijn belangrijkste ster en hoop dat Lionel Messi niets kon doen met de Iraanse defensieve gelederen. Zijn dribbelen was vaak niet succesvol, met weinig verscherpende passes. Het hele Zuid-Amerikaanse team zette zich in de eerste helft simpelweg in de verdediging van Iran, maar dat leverde geen doelpunten op.

In de tweede helft werd hetzelfde beeld waargenomen. Na de 65e minuut, bij een nulstand, begon de paniek zich heel duidelijk te manifesteren in het spel van de Zuid-Amerikanen. Eminente voetballers slaagden er niet in om aan te vallen, en soms konden de Iraniërs de zenuwen van Zuid-Amerikaanse fans van de normen prikkelen.

De wedstrijd eindigde geleidelijk in een doelpuntloos gelijkspel, de teams hadden al 90 minuten gespeeld, maar Lionel Messi redde Argentinië. Al in de gecondenseerde tijd sloeg hij, nadat hij de bal in de buurt van de lijn van het strafschopgebied had ontvangen, met de meest nauwkeurige dribbel in de verre hoek van het doel van de Iraniërs. De doelman stond machteloos. Door dit doelpunt van de Argentijnse aanvoerder konden de Zuid-Amerikanen een moeizame, gemartelde overwinning behalen op het Iraanse nationale team met een score van 1-0.

Argentijnen behalen zes punten na twee wedstrijden en leiden eigenhandig de tafel in Groep F op het WK in Brazilië. Het is vermeldenswaard dat voor Messi het doelpunt al de tweede in het kampioenschap was, maar in deze indicator is hij nog steeds inferieur aan veel van de kampioenschapsscorers.