Copa America 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Uruguay - Venezuela

Op 10 juni was Philadelphia gastheer van een wedstrijd van de tweede ronde van de groepsfase in Kwartet C. Toeschouwers waren getuige van de wedstrijd tussen de nationale teams van Uruguay en Venezuela.

Copa America 2016: terugblik op de wedstrijd Uruguay - Venezuela

De Uruguayanen, die terecht worden beschouwd als een van de favorieten van het American Championship 2016, kenden een onbegrijpelijke eerste wedstrijd in Kwartet C. Na verlies van het Mexicaanse nationale team, stelde Uruguay de uitstap uit de groep naar de play-offfase in twijfel. Daarvoor was de overwinning van de tweevoudig wereldkampioen in de wedstrijd in de tweede ronde noodzakelijk.

De wedstrijd Uruguay - Venezuela begon met een klein voordeel van de favorieten, maar er waren geen duidelijke scoringssituaties bij het doel van Venezuela. De kans van Edinson Cavani kunnen we pas in de 15e minuut naar voren halen. De PSG-aanvaller kreeg de kans om vanuit het midden van het strafschopgebied op doel te schieten, maar miste de bal. In de eerste helft ontbraken de aanvallen van de Uruguayanen. Ondanks balbezit zag het nationale team van Celeste er in de frontlinie erg chaotisch uit.

Het Venezolaanse nationale team bood de Uruguayaanse tegenaanvallen aan en in de 36e minuut kwamen ze zelfs op voorsprong in de wedstrijd. Solomon Rondon onderscheidde zich. Voormalig Zenit St. Petersburg-speler schoot de bal in het net van Uruguay nadat doelman Musler bijna een projectiel achter de oren afvuurde bij een flankaanval vanaf veertig meter. Fernando schoof de bal naar de lat, maar bij het afmaken van de bal kon hij zijn team nergens mee helpen. Venezuela nam de leiding met 1:0.

Het nationale team van Uruguay begon actiever aan de tweede helft. In de 54e minuut kreeg de Suani-spits de kans om de stand gelijk te trekken. Na het vijlen van een corner kreeg de aanvaller de kans om vanuit de corner van de keepershoek het doel te raken, maar de klap viel boven de uitlijning.

De Venezolaanse nationale ploeg speelde de hele tweede helft op tegenaanvallen, waarvan enkele doelpunten. In de 68e minuut ging Peneranda één-op-één met Muslera. De Uruguayaanse doelman liet zijn ploeg in het spel achter, een afspiegeling van de spits van de spits.

In blessuretijd miste Edinson Cavani twee schitterende gelijkmakerkansen. Eerst sloeg de aanvaller zonder weerstand langs de hoek van het doel vanuit het gebied van het strafschopgebied, en toen kon hij van dichtbij de bal niet in het doel steken.

In de laatste minuut van de blessure ging de doelman van de Uruguayanen Muslera het strafschopgebied van de tegenstander in voor een corner. Het publiek zag de geaccentueerde trap van de Celeste-spelers niet en de Venezolanen vluchtten naar een leeg net, maar na de trap rolde de bal nooit meer in het doel.

Het laatste fluitsignaal van de wedstrijd registreerde de overwinning van het Venezolaanse nationale team met een score van 1: 0. Dit resultaat bracht de winnaars naar de play-offfase en het Uruguayaanse team verloor alle kansen om te blijven vechten voor de prestigieuze trofee.