Copa America 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Brazilië - Ecuador

Het Braziliaanse voetbalelftal wordt bij alle grote toernooien terecht als een van de favorieten beschouwd in elke wedstrijd. Zo was het voor de eerste ontmoeting van de vijfvoudig wereldkampioenen op de Copa America 2016. De rivalen van de Brazilianen waren voetballers uit Ecuador.

Copa America 2016: terugblik op de wedstrijd Brazilië - Ecuador

Het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd bleek voor de meerderheid van de voetbalfans onvoorspelbaar. Ondanks de vriendjespolitiek van de Brazilianen konden de Ecuadoraanse voetballers vanaf de eerste minuten van de ontmoeting fatsoenlijk voetbal afzetten tegen de Pentacamps. De hele eerste helft werd in een gelijkopgaande strijd gespeeld. De teams probeerden aanval op aanval te reageren, hoewel de spelers geen gevaarlijke en echte kansen op het doel van de rivalen creëerden.

In de eerste vijfenveertig minuten schoten de Brazilianen slechts vier keer op doel, waarvan er slechts één raak raak. Het werd in de zesde minuut geslagen door Filipe Coutinier. Voor de eerste helft van de ontmoeting reageerden Ecuadorianen met slechts twee treffers, terwijl de Braziliaanse doelman pas in het spel kwam nadat Ener Valencia in 37 minuten uit een vrije trap raak schoot. De eerste helft eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

De tweede helft van de vergadering werd gekenmerkt door een zeer controversiële beslissing van de zijscheidsrechter, die het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd beïnvloedde. In de 66e minuut voerden de Ecuadoraanse spelers een voorbeeldige aanval uit, waarna Montero vanaf de linkerflank het strafschopgebied in schoot. De bal gleed over de handen van de Braziliaanse doelman en rolde het doel in. De nieuwsgierigheid van de aflevering had geen invloed op de oprechte vreugde van de Ecuadoranen, maar het doelpunt werd geannuleerd. Afgaand op de herhalingen van de aflevering, bepaalde de zijscheidsrechter ten onrechte dat de bal zich achter de doellijn bevond op het moment van Montero's voorzet. De score bleef ongewijzigd - 0: 0.

Tot het laatste fluitsignaal veranderden de cijfers op het scorebord niet, al kon de Braziliaanse spits Lucas in de 84e minuut de scoringskans niet realiseren. De aanvaller slaagde er niet in de bal in de lege hoek van het doel te koppen.

Volgens de resultaten van de ontmoeting scoorden de teams één punt, maar na de wedstrijd klaagden de technische staf en de Ecuadoraanse voetballers dat het teamdoel werd weggenomen. Tegelijkertijd zijn de beschuldigingen tegen de arbiters bij de interpretatie van de aflevering in de 66e minuut niet ongegrond.