America's Cup 2016: Recensie Van Het Spel Ecuador - Haïti

Het nationale team van Haïti was een duidelijke underdog op Copa America 2016. Nadat ze beide eerste wedstrijden in Groep B hadden verloren, confronteerden de Haïtianen in hun laatste ontmoeting de spelers van Ecuador, voor wie een overwinning een formaliteit had kunnen zijn om naar de play-offs te gaan.

America's Cup 2016: recensie van het spel Ecuador - Haïti

De spelers van het Ecuadoraanse nationale team begonnen actiever aan de wedstrijd. Al in de eerste tien minuten van de ontmoeting creëerden de Ecuadorianen verschillende gevaarlijke momenten aan de poorten van het Haïtiaanse nationale team. En al in de 11e minuut lag de eerste bal in het net. Christian Noboa maakte een nauwkeurige pass op Enner Valencia, die het doel van de Haïtianen van buiten het strafschopgebied trof en de score in de wedstrijd opende. Het nationale team van Ecuador nam de leiding met 1:0.

In de 20e minuut trad Enner Valencia op als assistent. Na zijn baldakijn in het strafschopgebied schoof Haimen Iovi de bal gemakkelijk in het lege net. Het nationale team van Ecuador formaliseerde hun voorsprong snel tot twee doelpunten.

De score veranderde pas aan het einde van de eerste helft. Het is echter vermeldenswaard dat in de 28e minuut het Haïtiaanse nationale team, vertegenwoordigd door Jerome, één doelpunt kon maken. De lat vangt zijn klap op.

In de tweede helft vergrootten de Ecuadorianen hun scoringsvoordeel. Christian Noboa, bekend bij Russische fans, bracht in de 57e minuut de score op een verpletterende één - 3: 0 in het voordeel van Ecuador.

In de 78e minuut gaf Enner Valencia zijn tweede assist van de wedstrijd. Deze keer assisteerde hij zijn broer Antonio. De score 4: 0 was de eindscore voor de ontmoeting tussen Ecuador en Haïti.

De overwinning van de Ecuadorianen bracht deze ploeg naar de tweede plaats in Poule B. Tegelijkertijd haalde de Braziliaanse nationale ploeg, die in de tweede wedstrijd van dezelfde poule van de Peruanen verloor, de play-offs helemaal niet.

In de kwartfinales zal het Ecuadoraanse nationale team de gastheren van het toernooi ontmoeten - het Amerikaanse team, en de Haïtianen zullen het toernooi verlaten na drie nederlagen.