Hoe Was De Wedstrijd Rusland-Polen Op Euro

Het resultaat van de voetbalwedstrijd Rusland-Polen gaf de rivalen een goede kans om de kwartfinales van Euro 2012 te bereiken. Maar de volgende wedstrijden voldeden niet aan de verwachtingen van de fans en de teams die als favorieten in hun groep werden beschouwd, vielen uit het toernooi.

Hoe was de wedstrijd Rusland-Polen op Euro 2012

De tweede wedstrijd op Euro 2012 werd gespeeld door het Russische nationale team tegen een van de gastheren van het toernooi - het Poolse team. De groepsfasebijeenkomst vond plaats in Warschau in het Nationale Stadion.

De start van de wedstrijd bleek moeilijk voor de Russische ploeg. Atleten van beide teams waren nerveus en maakten ongedwongen fouten. De gastheren vielen vaker aan, hoewel de spelers van het Russische nationale team meer balbezit hadden.

Aan het einde van de eerste helft van de ontmoeting opende Alan Dzagoev de score. In de 36e minuut na de transfer van Andrey Arshavin scoorde hij zijn derde doelpunt in het toernooi tegen zijn tegenstanders. Nadat het doelpunt was gescoord, begonnen de Russen minder actief te spelen, waardoor het initiatief werd overgedragen aan de Poolse voetballers.

De eigenaren van het stadion kregen in de 58e minuut van de vergadering een reden tot vreugde. Een elegante bal in de top negen van het doel van Malafeev werd gescoord door de aanvoerder van het Poolse nationale team, Jacob Blashchikovsky. Vanaf dat moment ging het spel "op ramkoers".

De emoties van de spelers gingen vaak verder dan was toegestaan. In de 60e minuut van de wedstrijd kreeg de aanvaller van de thuisploeg, Robert Lewandowski, een waarschuwing. Hij kreeg een gele kaart voor een harde klap in de benen van Igor Denisov, die op zijn beurt niet in de schulden bleef en een gele kaart verdiende voor het praten met de scheidsrechter.

Aan het einde van de ontmoeting oefende het Russische nationale team druk uit op het grondgebied van de tegenstander, maar de tactiek bracht niet het gewenste resultaat. De coach van de Russen Dick Advocaat verving Alexander Kerzhakov, in plaats van wie Roman Pavlyuchenko op het veld verscheen.

De scheidsrechter van de meeting voegde drie extra minuten toe aan de reguliere speeltijd van de wedstrijd. De Russen konden in een lastige wedstrijd de overwinning pakken. Door de inzet van Arshavin ontstond er een scoringskans, maar het betrouwbare spel van de Poolse doelman Przemyslav Tyton belette de spelers daarvan gebruik te maken. Helemaal op het einde van de confrontatie hadden de gastheren recht op een vrije trap, maar ook hij veranderde niets aan de score op het scorebord. Resultaat 1: 1 - het was met hem dat de teams het veld verlieten.