America's Cup 2016: Recensie Van Het Spel Mexico - Jamaica

Het Mexicaanse nationale team behaalde een verpletterende overwinning op de Uruguayanen in de wedstrijd van de eerste ronde van de groepsfase van Kwartet C. De tweede rivalen van de Mexicanen in het toernooi waren voetballers uit Jamaica.

America's Cup 2016: recensie van het spel Mexico - Jamaica

Voor aanvang van de ontmoeting gold het Mexicaanse nationale team terecht als favoriet van de confrontatie met het Jamaicaanse team. De ploeg, bij velen bekend door het lied van de Chaif-groep, kreeg echter de eerste kans om te scoren. Clayton Donaldson trof in de 7e minuut vanuit een voordelige positie heel dicht bij de hoek van het doel van de Mexicanen. Na de mislukte uitvoering van het moment misten de Jamaicaanse spelers hun doel. Na de indiening van Jesus Manuel Corona stootte de aanvaller van de Duitse “Bayer” en het Mexicaanse nationale team Chicharito zijn hoofd. In de 17e minuut verlichtte het scorebord de cijfers 1: 0 in het voordeel van het Mexicaanse nationale team.

In de tweede helft van de eerste helft had Jamaica de stand gelijk kunnen maken. Eerst kon Gareth McClairy, in de 37e minuut vanaf het keepersplein, de doelman Ochoa niet verslaan, en toen sloeg Michael Hector, vijf minuten voor het einde van de helft, vanaf een uitkijkpunt rechtstreeks in het midden van de Mexicaanse poort - de doelman blokkeerde opnieuw de baan van het projectiel achter de lijn.

Aan het begin van de tweede helft vergrootten de Mexicanen hun voorsprong bijna. Chicharito van buiten het strafschopgebied kon niet in de hoek komen.

De Mexicanen wisten hun voordeel nog te verdubbelen. Een paar minuten na het betreden van het veld scoorde Oribe Penalta, ter vervanging van Chicharito, 2-0 in het voordeel van Mexico. Tot het einde van de ontmoeting veranderden de cijfers op het scorebord niet, al kregen de Jamaicaanse spelers wel kansen om het doelpunt van Guilherme Ochoa af te drukken.

Door de overwinning in de wedstrijd kon de Mexicaan zich plaatsen voor de play-offs van de Copa America in 2016. De definitieve plaats in de poule wordt bepaald in de confrontatie met het Venezolaanse nationale elftal. De Jamaicaanse voetballers verloren beide wedstrijden aan het begin van het toernooi en verloren hun kansen om door te vechten in de play-offs.