Copa America 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Mexico - Uruguay

Al in de eerste ronde van de groepsfase op Copa America 2016 kwamen twee kanshebbers voor hoge plaatsen niet alleen in de groep, maar ook in het toernooi als geheel samen in Groep C. Het Mexicaanse nationale team ontmoette Uruguay.

Copa America 2016: terugblik op de wedstrijd Mexico - Uruguay

Het intrigerende bord Mexico-Uruguay heeft volledig aan de verwachtingen van neutrale voetbalfans voldaan. Dit spel bleek erg spannend en scorend.

Al in de 4e minuut van de meeting werd de score geopend. De Mexicanen hadden een snelle aanval, gevolgd door een voorzet in het strafschopgebied vanaf de linkerflank. Hector Herrera reageerde op de service en schoot vanuit het midden van het strafschopgebied op het doel van de Uruguayanen. Verdediger van tweevoudig wereldkampioen Alvaro Pereira probeerde het schot te blokkeren, maar in plaats daarvan vloog de bal van zijn hoofd het doel in. De Mexicanen kwamen met 1:0 op voorsprong.

Zelfs in de eerste helft had de Uruguayaanse nationale ploeg zich kunnen en moeten terugverdienen. Edinson Cavani ging in de 30e minuut één-op-één met de Mexicaanse doelman Talavera, maar de doelman was goed gevoed, waardoor de steraanvaller de score niet gelijk kon maken. De eerste helft van de ontmoeting eindigde met een minimaal voordeel van het Mexicaanse nationale team - 1: 0. De Mexicanen hadden het initiatief, vaker troffen ze het doel van de tegenstander. Naast het doelpunt in de eerste helft viel ook een rode kaart te noteren, die de Uruguayaan Matias Vechino in de 45e minuut ontving. Dit was de tweede ruwe voetbal van een voetballer, wat wijst op een hoog contactniveau op het veld.

In de tweede helft kwamen de Uruguayanen met de geest naar voren om de stand gelijk te trekken. In de 58e minuut miste Diego Roland een echte scoringskans. De Uruguayaanse aanvoerder Diego Godin nam de leiding op het middenveld. De verdediger leek een echte aanvaller te zijn, passeerde verschillende verdedigers van Mexico en gaf een voorzet aan Cavani. Edinson passeerde de bal naar Roland, maar die slaagde er niet in om vanaf enkele meters het doel van de tegenstander te raken.

In de 73e minuut bracht de scheidsrechter de opstelling gelijk. Voor een grove overtreding werd Andres Guardado van het veld gestuurd. Onmiddellijk daarna wonnen de Uruguayanen terug - in deze kwestie werden ze geholpen door de standaardpositie. In de 74e minuut, na een pass uit de vrije trap, trapte Diego Godin boven alle verdedigers van Mexico uit en schoot de bal vakkundig met zijn hoofd het doel in.

De wedstrijd liep stilaan op zijn einde, maar de Mexicanen accepteerden geen remise. Aan het einde van de wedstrijd zagen toeschouwers nog twee goals in de poorten van het Uruguayaanse nationale team. Eerst schoot Rafael Marquez van dichtbij in de 85e minuut krachtig de bijna negen binnen en al in de tweede gecompenseerde minuut bepaalde Hector Herrera, na een pass op het lege net van Raul Jimenez, de eindscore van de wedstrijd. Mexico wint 3:1 en staat na de eerste ronde bovenaan het klassement van groep C.