FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd België - Rusland

Voor Russische voetbalfans was de wedstrijd met de Belgen op het WK in Brazilië een van de meest verwachte. In het beroemde stadion in Rio de Janeiro probeerden Russische voetballers de overwinning te behalen op een formidabele rivaal om de strijd voor het bereiken van de play-offfase voort te zetten.

FIFA World Cup 2014: hoe was de wedstrijd België - Rusland

In het Maracanã-stadion speelde het Russische nationale team hun tweede wedstrijd op het WK in Brazilië. De rivalen van de Russen waren de Belgen - de leiders van Kwartet N. De wedstrijd was erg belangrijk voor beide teams. Het Russische team moest alles laten zien waartoe het in staat is om het gewenste resultaat te behalen. De Russen hadden een overwinning nodig. Zij was het die een goede kans zou maken om de groep te verlaten. Russische fans ervoeren echter opnieuw negatieve emoties.

De start van de wedstrijd was voor de Belgische nationale ploeg. Pas na tien minuten van de wedstrijd kalmeerden de Russen en begonnen ze op de een of andere manier de bal onder controle te krijgen. België was echter de hele helft de dominante ploeg in termen van apparaatcontrole. In de eerste helft wisten de Russen geen scoringskansen te creëren, maar er zijn meerdere afstandsschoten op de schoten van de Belgen te onderscheiden. Doelman Courtois stuurde de ballen weg, maar helaas voor de Russische fans was er niet de juiste persoon om de bal af te maken.

De Belgen probeerden positioneel aan te vallen. Er waren verschillende gevaarlijke schoten en kansen aan de poorten van het Russische nationale team, maar de eerste helft van de ontmoeting eindigde met een nulscore.

Na de rust moest het Russische nationale team nog toevoegen, maar dit gebeurde niet. Soms was de indruk dat de Russische spelers simpelweg niet genoeg klasse hadden. De Belgen daarentegen probeerden steeds gevaarlijker aan te vallen. In de laatste 15 minuten van de vergadering zette België Rusland onder druk. Scherpe aanvallen volgden elkaar op. Toegegeven, de Belgen waren gewoon beter op het voetbalveld. Het leek erop dat er een doelpunt in aantocht was.

Eerst, na de vrije trap, redde de halter de Russen. Fans van beide teams grepen hun hoofd vast - sommigen uit frustratie, anderen uit het besef dat dit keer hun favoriete team vergeven was. Rusland overleefde het echter niet. In de 88e minuut stuurde Divok Origi de bal het net in. De verdediging van de Russen werd in het strafschopgebied simpelweg kapot gescheurd, wat leidde tot een aanval van Origi zonder weerstand vanaf 9 meter. Akinfeev was machteloos. België leidde met 1 - 0.

Aan het einde van de wedstrijd hadden de Russen noch de kracht noch de tijd om zich terug te verdienen. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter fixeert de offensieve nederlaag van het Russische nationale team met een score van 0 - 1. België krijgt 6 punten en blijft in de kopgroep van groep N. De Russen hebben nog een wedstrijd met Algerije. De afdelingen van Capello hebben nog steeds theoretische kansen om uit de groep te komen.