Copa America 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Brazilië - Haïti

Het Braziliaanse nationale team op Copa America 2016 begon het toernooi met een doelpuntloos gelijkspel. In de tweede ronde werden de vijfvoudig wereldkampioenen tegengewerkt door het nationale team van Haïti.

Copa America 2016: terugblik op de wedstrijd Brazilië - Haïti

Voor aanvang van de wedstrijd hadden maar weinig mensen kunnen vermoeden dat het titelloze Zuid-Amerikaanse team problemen zou krijgen met de duidelijke buitenstaander van het toernooi van het Haïtiaanse nationale team. Er was geen sensatie op het voetbalveld. De Brazilianen hadden een volledig voordeel in alle aspecten van het spel. Tijdens de wedstrijd maakten de geelblauwen 20 schoten op doel, waarvan 13 raak. De Haïtianen konden reageren met negen stakingen (vier bereikten het doel). Het voordeel in balbezit aan het einde van de meeting was 65% tot 35% in het voordeel van de Zuid-Amerikanen.

De Brazilianen gingen zoals verwacht actief aan de slag. In de 14e minuut opende Filipe Coutinho de score met een trap vanaf de vrije traplijn. Ook hij verdubbelde het voordeel van de Brazilianen in de 29e minuut na de assist van Jonas. Na nog eens zes minuten brachten de Brazilianen de score naar een verwoestende. Verdediger van Barcelona en het Braziliaanse elftal Dani Alves hing in het strafschopgebied en Renato Augusto dreunde de bal onder de lat. De eerste helft eindigde met een 3-0 overwinning voor Brazilië.

De tweede helft van de vergadering werd productiever. In de 59e minuut brachten Gabrielle en acht minuten later Lucas de stand op een onfatsoenlijke - 5: 0 in het voordeel van de Brazilianen. Na het vijfde doelpunt konden de Haïtianen het doelpunt van de favorieten printen. James Markelin raakte in de 70e minuut de poort van Alisson.

Aan het einde van de wedstrijd wisten de Brazilianen de Haïtianen nog twee keer van hun stuk te brengen. In de 86e minuut scoorde Renato Augusto een tweehonkslag en al in blessuretijd werd de eerste hattrick in het toernooi georganiseerd door Filipe Coutinho.

Door de eindstand in de wedstrijd 7:1 in het voordeel van Brazilië kan het geelblauwe na twee wedstrijden vier punten scoren. Team Haïti blijft achter met een nul in de puntenlijn en zakt naar de laatste plaats in Groep B.