Copa America 2016: Recensie Van Het Spel Haïti - Peru

De groepsfasewedstrijden in Groep B Copa America 2016 begonnen met een confrontatie tussen de nationale teams van Haïti en Peru. De ontmoeting van deze rivalen vond plaats in Washington in een stadion met een capaciteit van 75.000 toeschouwers.

Copa America 2016: recensie van het spel Haïti - Peru

Voor aanvang van de ontmoeting werden de spelers van het Peruaanse nationale team beschouwd als de favorieten van de confrontatie. Het verschil tussen de atleten in de klasse werd vanaf de eerste minuten duidelijk - de Peruanen namen volledig het initiatief en vielen vaak de poorten van de Haïtianen aan. De spelers van het Haïtiaanse nationale team konden pas halverwege de eerste helft de kracht vinden voor verschillende zinvolle aanvallen, maar ze scoorden niet. Het gevaarlijkste moment van de eerste helft aan de poort van de Peruanen was een vrije trap uitgevoerd door Mechak Jerome. De bal, gelanceerd vanaf de ronding van het strafschopgebied, vloog over de lat. Daarna begonnen de Peruanen weer gevaarlijk aan te vallen, maar de bal kwam nooit over de doellijn. In de laatste minuut van de rust werden de Haïtianen gered door de paal na een treffer van buiten het strafschopgebied van Edison Flores.

Ook de tweede helft begon met aanvallen van de Peruaanse nationale ploeg. De hele wedstrijd schoten de Zuid-Amerikanen vaker op het doel van de tegenstander, hadden ze balbezit. Daardoor wisten de Haïtianen in de 61e minuut de poort niet meer intact te houden. Een uitstekende pass van Edison Flores vanaf de linkerflank werd afgesloten door Paolo Guerero. Het doelpunt bleek zeer effectief: Guerero schoot in de herfst met zijn hoofd de bal in het doel van de Haïtiaanse nationale ploeg.

Tot het einde van de wedstrijd veranderde de score op het scorebord niet. Het nationale team van Haïti kon niet adequaat reageren op het tegendoelpunt. Het is waarschijnlijker dat de Haïtianen het tweede doelpunt hadden kunnen incasseren.

De eindstand 1:0 boekte de overwinning van het Peruaanse nationale team, dat drie punten behaalt na de wedstrijd in de eerste ronde op de Copa America 2016.