Copa America 2016: Recensie Van Het Spel Chili - Bolivia

Na een mislukte start op de Copa America (nederlaag tegen Argentinië) moesten de Chilenen punten scoren in de tweede ronde van de groepsfase. De rivalen van het Chileense nationale team in de tweede wedstrijd waren voetballers uit Bolivia.

Copa America 2016: recensie van het spel Chili - Bolivia

Beide nationale teams verloren hun eerste wedstrijden in het toernooi met dezelfde score 1: 2. De Chilenen konden het Argentijnse nationale team niet weerstaan en de Bolivianen verloren in veel opzichten sensationeel van het Panama-team. Voor hun tweede wedstrijden stelden beide teams zichzelf de taak om te winnen om de kansen om uit groep D te ontsnappen te behouden.

De wedstrijd begon met het voordeel van de Chileense nationale ploeg, maar tot serieuze scoringskansen kwam het in het eerste halfuur niet. Pas in het laatste kwartier wisten de Chilenen meerdere acute situaties te creëren aan de poort van de Boliviaanse doelman. Pinilla en Sanchez kregen goede kansen, maar de treffers van de bekende spelers misten nauwkeurigheid. De eerste helft van de meeting eindigde met nullen op het scorebord.

Nog geen minuut na aanvang van de tweede helft van de ontmoeting opende de Chileense nationale ploeg de score. De Boliviaan Juan Carlos Anse verloor de bal bij het strafschopgebied, die niet werd gemist door Mauricio Pinilla, die een assist gaf aan Arthur Vidal. Chili kwam al in de 46e minuut met 1-0 op voorsprong.

In de 61e minuut kaatste het Boliviaanse nationale team terug. Jasmani Campos maakte het mooiste doelpunt. De Boliviaan schoot een krachtige vrije trap in het web van het doel. Claudio Bravo was machteloos. De cijfers 1:1 lichtten op op het scorebord.

Na het incasseren van de bal voegden de Chilenen nog meer toe in aanvallend opzicht. In de 73e minuut reageerde Sanchez met een vrije trap, maar de Boliviaanse doelman pareerde de bal, die tot in de hoek werd gestuurd. Arturo Vidal kreeg ook kansen, maar het ontbrak de Bayern-speler aan nauwkeurigheid en soms geluk.

Het beslissende deel van de wedstrijd was 8 minuten toegevoegd aan de hoofdtijd. Chileense voetballers duwden steeds gevaarlijker op het doel van de tegenstander, toen uiteindelijk, in de 8e minuut van de blessure, de scheidsrechter naar het punt op het doel van het Boliviaanse nationale team wees. De bal na het vijlen in het strafschopgebied belandde in de hand van Jasmine Campos en de scheidsrechter nam een zeer dubbelzinnige beslissing. Op de 10e minuut van de blessure miste Arturo Vidal niet - 2: 1 in het voordeel van Chili.

De Bolivianen hadden een grote kans om terug te winnen. In de 12e minuut die aan de wedstrijd werd toegevoegd, kon Rodrigo Ramallo vanuit de meest voordelige positie niet in de hoek van het doel van Claudio Bravo komen. Na zijn treffer vanuit het gebied van de elf meter markering ging de bal enkele centimeters van de lat voorbij.

De ontmoeting eindigde met een score van 2: 1 in het voordeel van het Chileense nationale team. Deze wedstrijd was een van de meest intense en dramatische confrontaties op de Copa America in de groepsfase.