Copa America 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Brazilië - Peru

Het Braziliaanse nationale team zou het probleem van het bereiken van de play-offs van de America's Cup 2016 kunnen oplossen in de wedstrijd van de laatste ronde van Groep B. De tegenstanders van de favorieten waren de voetballers uit Peru.

Afbeelding
Afbeelding

Afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Brazilië - Peru kunnen de vijfvoudig wereldkampioenen ofwel de eerste plaats in Kwartet B behalen of zelfs geen kans krijgen om mee te dingen naar de America's Cup. Ze moesten de wedstrijd winnen om de koppositie in de groep veilig te stellen.

De wens van de Brazilianen om te winnen was vanaf de eerste minuten voelbaar. Het team viel de poort van de Peruanen scherp aan, de spelers brachten veel klappen toe van middellange en lange afstanden. Philippe Luis, Gabriel, Willian duwden gevaarlijk op het doel van het Peruaanse elftal, maar de doelman redde zijn nationale elftal. Na zijn indrukwekkende reddingen werd de doelman van de Peruanen Galese duidelijk opgemerkt door de hoofden van Europese clubs.

Het nationale team van Peru werd in de eerste helft door niets herinnerd. Misschien was de belangrijkste aflevering van de eerste helft van de ontmoeting de fout van de scheidsrechter, die in de laatste minuten van de helft geen penalty toekende aan het doel van de Brazilianen. De scheidsrechter van de ontmoeting en in de tweede helft maakte een productieve vergissing, maar na de eerste vijfenveertig minuten verbrandde het scorebord nullen.

De Peruaanse spelers begonnen iets actiever aan de tweede helft van de ontmoeting. In de 49e minuut had Christian Cueva een standaard kunnen implementeren in de buurt van het Braziliaanse strafschopgebied, maar doelman Alison pareerde de bal in de nabije hoek.

De aflevering in de 75e minuut schokte heel Brazilië. Raul Ruidiaz scoorde de bal in het doel van de Brazilianen met een handpass van Andy Paul. Geen van de scheidsrechters van de wedstrijd merkte echter een duidelijk handspel op en de hoofdscheidsrechter wees zelfverzekerd naar het midden. Het nationale team van Peru nam de leiding met 1:0.

Tot het einde van de ontmoeting deden de Brazilianen pogingen om terug te verdienen, maar het gewenste resultaat werd niet behaald. Het Braziliaanse nationale team verloor met 0:1. Ondanks het statistische voordeel in balbezit en slagvaardigheid (de Peruanen sloegen slechts twee schoten op doel), was het Braziliaanse nationale team niet in staat om de compromisloze Peruanen te verslaan. Het resultaat van deze nederlaag was de derde plaats in Poule B. De Peruanen werden met zeven punten de eerste in het genoemde kwartet.

De prestatie van het Braziliaanse nationale team op de Copa America 2016 vanuit alle posities kan als een mislukking worden beschouwd. Een foutief gescoord doelpunt van het Peruaanse nationale team tegen hen had geen invloed op het vervaagde spel van de "gelen" in het toernooi. Ook in het duel met Ecuador waren er tal van problemen met de organisatie van de wedstrijd. Als gevolg hiervan gaat Brazilië in schande naar huis.