America's Cup 2016: Recensie Van Het Spel Colombia - Costa Rica

Na overwinningen in de eerste twee wedstrijden hebben de Colombianen zich al verzekerd van een weg naar de volgende fase van Copa America 2016. In de finale zou de nationale ploeg het opnemen tegen Costa Rica.

America's Cup 2016: recensie van het spel Colombia - Costa Rica

Om door te kunnen vechten in het toernooi hadden de Costa Ricanen een overwinning nodig in het duel met Colombia. Bovendien was het wenselijk om veel te scoren, aangezien bij een nederlaag van de Amerikanen door de Paraguayanen het doelsaldo zou worden berekend tussen de nationale teams van Paraguay en Costa Rica. Het team dat de grootste sensatie werd op het WK in Brazilië in 2014 (Costa Rica) deed zijn best voor hun deel - ze wonnen een overwinning op Colombia.

De wedstrijd Colombia - Costa Rica bleek tot nu toe de spannendste van het toernooi. De toeschouwers zagen vijf doelpunten gescoord, waarvan de eerste al in de tweede minuut viel. Venegas van buiten het strafschopgebied stuurde de bal met een prachtige trap de verre bovenhoek in. Het nationale team van Costa Rica nam de leiding met 1: 0.

De Colombiaanse voetballers herstelden zich snel. Al in de 6e minuut werd de score op het scorebord gelijk. Onderscheiden door Frank Fabre. In de toekomst werd het spel gespeeld met tweesnijdende aanvallen, waarin de Costa Ricanen meer succes hadden. Hun aanvallende acties resulteerden in een eigen doelpunt. De held van de 6e minuut Fabra sneed de bal in eigen doel. Tot grote vreugde van hun fans kwamen de voetballers van Costa Rica op voorsprong: 2:1 (de 34e minuut stond op de stopwatch).

In de tweede helft gingen de goals tegen beide tegenstanders door. Ten eerste vergrootten de Costa Ricanen hun voorsprong. In de 58e minuut gaf Brian Oviedo een assist aan Celso Borges, wiens schot in de benedenhoek van het doel trefzeker was. De Costa Ricanen kwamen op voorsprong met een verschil van twee doelpunten. Voor het einde van de wedstrijd veranderde de score op het scorebord echter weer.

De Colombiaanse kopman Juan Cuadrado gaf een assist op Marlos Moreno Durana, die de doelman van buiten het strafschopgebied neerschoot. Een sterk gestuurde bal vloog in de nabije hoek van het doel. Dit doelpunt was het laatste in de wedstrijd.

De eindstand 3:2 in het voordeel van het Costa Ricaanse nationale team verpestte de stemming van de Colombianen voor de play-offs alleen maar. En voor de winnaars zelf bracht het niet het verwachte resultaat: de Amerikanen wonnen hun partij tegen Paraguay. Zo pakt het Colombiaanse nationale elftal de tweede plaats in groep A, terwijl Costa Rica zakt naar de derde plaats en wordt uitgeschakeld uit het toernooi.