Copa America 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Jamaica - Venezuela

De winderige stad Chicago was gastheer van de eerste wedstrijd van de groepsfase van de America's Cup 2016 in Groep C. De nationale teams van Jamaica en de vertegenwoordiger van het Zuid-Amerikaanse voetbal, het Venezolaanse team, streden tegen elkaar.

Copa America 2016: terugblik op de wedstrijd Jamaica - Venezuela

De wedstrijd begon in een actief tempo. Beide teams probeerden met snelle aanvallen het doel van de tegenstander te bedreigen. Al in de eerste tien minuten van de ontmoeting werden de spelers gekenmerkt door scherpe aanvallen aan de voorpoort, waarin de Jamaicaanse spelers meer succes hadden. Eerst schoot Cleton Donaldson in de 10e minuut gevaarlijk vanuit de hoek van het strafschopgebied, maar de Zuid-Amerikaanse doelman pareerde de klap. Daarna werden de Venezolanen gered door de lat na een hoekschop. Ji-Wojin Watson stootte zijn hoofd, maar schudde de lat.

Toen werkte de onveranderlijke voetbalregel. De Jamaicaanse voetballers, die hun kansen niet realiseerden, gaven toe. In de 15e minuut leverde Joseph Martinez een trefzeker schot van buiten het strafschopgebied. Venezuela kwam op voorsprong met 1-0.

In de 23e minuut leed het Jamaicaanse nationale team personeelsverliezen. Rodolphe Austin werd van het veld gestuurd voor een grove overtreding. De Venezolanen konden hun numerieke voordeel niet realiseren. De eerste helft van de ontmoeting eindigde met een minimaal voordeel van de Zuid-Amerikanen.

In de 49e minuut van de tweede helft van de ontmoeting misten de Jamaicaanse voetballers opnieuw een uitstekende kans om te scoren. Michael Hector schoot op doel, maar dit keer werden de Venezolanen gered door de paal.

Zuid-Amerikaanse voetballers konden pas in de 71e minuut reageren, toen Angel Wilker na een corner de bal in de hoek van het doel spoot. De Jamaicaanse doelman Blake speelde effectief en efficiënt - na zijn sprong in de hoek werd de bal van richting veranderd.

Tot het einde van de wedstrijd veranderde de score op het scorebord niet. De nationale ploeg van Venezuela had tijdens de wedstrijd meer controle over de bal, maar de tegenstanders reageerden met scherpe tegenaanvallen. De teams sloegen drie schoten op doel van het doel van de tegenstander, het aantal gewone schoten op doel was 14 tegen 10 in het voordeel van het Venezolaanse nationale team. Zo scoorden de nominale gasten van de wedstrijd de eerste drie punten in het toernooi.