Hoe Was De Wedstrijd Rusland-Tsjechië Op Euro

Dankzij een grote overwinning op de Tsjechische voetballers aan het begin van het toernooi konden de fans van het team rekenen op de succesvolle prestaties van het Russische nationale team op Euro 2012. Helaas waren deze verwachtingen niet voorbestemd om uit te komen.

Hoe was de wedstrijd Rusland-Tsjechië op Euro 2012

Aan het begin van de wedstrijd zagen de spelers van het Tsjechische nationale team er actiever uit dan onze spelers, hadden ze meer balbezit en drukten ze op de bal als deze verloren was. Maar al snel concentreerden de Russen zich, voerden een goede aanval uit, die eindigde in een hoekschop. Vanaf dat moment ging het initiatief over op de aanklacht van Dick Advocaat.

Het keerpunt van de hele wedstrijd was de aflevering in de 16e minuut. Dzagoev onderschepte de bal in het midden van het veld, liep elegant langs de Tsjechische spelers en gaf een pass op de rechterflank naar aanvaller Kerzhakov. Alexander trof meteen het doel van de tegenstander. Het sportprojectiel raakte de lat en stuiterde op Alan, die op tijd naar het strafschopgebied bewoog. Cech moest de bal noodgedwongen uit eigen doel halen, de stand was 1:0.

Na deze aflevering kregen onze spelers de kans om meer op tegenaanvallen te spelen, om in vrije zones op de helft van de tegenstander te breken. Roman Shirokov maakte daar na de transfer van Arshavin goed gebruik van en zette in de 25e minuut van de ontmoeting de eindscore van de eerste helft vast: 2:0.

Het begin van de tweede helft deed denken aan de eerste minuten van de wedstrijd - de Tsjechen waren actiever, maar nu was dit al vereist door het verloop van de ontmoeting. De voetballers van het Russische nationale team drukten tegen hun doel, dat vakkundig door de tegenstander werd gebruikt. Door een lange afstandsoverdracht van de bal bleef Malafeev bijna alleen met Vaclav Pilarzh, die zijn kans om te scoren niet liet liggen. De score werd 2:1, het comfortabele voordeel van de Russen verdween en het Tsjechische nationale team werd geïnspireerd.

Dichter bij het laatste kwartier van de wedstrijd begonnen de spelers van beide teams moe te worden. Het Tsjechische nationale team, dat niets meer had bereikt, vertraagde. Bovendien had Dick Advocaat gelijk met een vervanger, waardoor Pavlyuchenko vrijkwam in plaats van Kerzhakov. Al snel werd Roman de auteur van een assist voor Dzagoev, die een tweehonkslag scoorde.

Drie minuten later kon Pavlyuchenko zich dankzij individuele acties onderscheiden door een prachtig doelpunt te maken. Op de 85e minuut werd er opnieuw een wijziging doorgevoerd, waardoor Kokorin het veld kon betreden. De score 4:1 weerspiegelde volledig de machtsverhoudingen op het voetbalveld.