MFM-2016: Terugblik Op De Wedstrijd Rusland - Wit-Rusland

De groepsfase van het Wereldkampioenschap hockey voor jongeren in Helsinki komt stilaan in een stroomversnelling. Op 29 december speelde het Russische nationale hockeyteam hun derde wedstrijd. De rivalen van Valery Bragin's kosten waren Wit-Russische hockeyspelers.

MFM-2016: terugblik op de wedstrijd Rusland - Wit-Rusland

De tegenstanders van de Russen begonnen de wedstrijd actiever, vaker bleven ze in de verdedigingszone van het Bragin-team. Dit was deels een gevolg van het verwijderen van de speler van het Russische nationale team, die de eerste in de ontmoeting werd. Gedurende twee minuten van de meerderheid wist de doelman van ons nationale team Samsonov zijn doel intact te verdedigen. In de tiende minuut van de periode reageerden de Russen met een doelpunt in de meerderheid. Nogmaals, op het toernooi toonde de Russische jeugdploeg hun klasse in de uitvoering van het eigen risico. De puck is voor rekening van Maxim Lazarev. Het tweede doelpunt van de wedstrijd werd ook gescoord in de powerplay. Het is verheugend dat de spelers van het Russische nationale team dit deden, voor de tweede keer met behulp van de numerieke superioriteit (de auteur van het doelpunt was Alexander Polunin in de 16e minuut). Het einddoel in de eerste periode werd gescoord door de aanvoerder van de Russische nationale ploeg Vladislav Kamenev, die een stick wist te verwisselen na een aangooi vanaf de blauwe lijn van Ivan Provorov.

In de tweede periode zag het publiek geen doelpunten. De wedstrijd werd in een afgemeten tempo gespeeld met het voordeel van het Russische nationale team. In tegenstelling tot de eerste periode was er in de tweede dvadtsatiminutke geen reeks penalty's. Pas aan het einde van de periode kregen de Wit-Russen het recht op de meerderheid, maar in plaats van op het Russische doel te duwen, kregen ze zelf bijna een doelpunt tegen nadat Ivan Provorov naar een rendez-vous met de doelman ging.

In de 47e minuut van de ontmoeting konden de Wit-Russische hockeyers nog steeds hun puck gooien, wat de enige voor hen in de wedstrijd werd. Alexey Patsenkin duwde vanaf een patch een rubberen schijf over de doellijn van Samsonov. Het laatste woord bleef echter bij de beschuldigingen van Valery Bragin. In de 48e minuut werd de eindstand op het scorebord gezet door Alexander Polunin, die in de besproken meeting een double scoorde.

Het resultaat van de wedstrijd: de overwinning van het Russische nationale team in de klasse met een score van 4: 1. Nu, voor de eerste plaats in de groep, moeten de Russen op 31 december het Slowaakse nationale team verslaan.