Wereldkampioenschap Ijshockey 2019: Terugblik Op De Wedstrijd Zweden - Rusland

In de laatste wedstrijd van de groepsfase op het Wereldkampioenschap ijshockey, gehouden in Slowakije, werd het Russische nationale team tegengewerkt door een van de belangrijkste favorieten van het hele toernooi - het team van Zweden. De uiteindelijke verdeling van de plaatsen in het bovenste deel van de tafel van groep B was afhankelijk van het resultaat van dit spel.

Wereldkampioenschap ijshockey 2019: terugblik op de wedstrijd Zweden - Rusland

Voor de laatste wedstrijd in groep B behaalde het Russische nationale ijshockeyteam op het WK 2019 de eerste plaats. De laatste rivalen van de Russen in de groepsfase waren hockeyers uit Zweden. Dit Scandinavische team bracht veel van zijn sterren naar het toernooi. Daarom leek de gemonitorde wedstrijd een van de meest intrigerende in het toernooi in de voorbereidende fase.

De wedstrijd begon met een wederzijds verlangen tussen de teams voor het bezit van de puck. In de eerste vijf minuten van de ontmoeting zag het publiek geen scoringskansen. De Zweedse nationale ploeg viel vaker positioneel aan. De Russen probeerden een tegenaanval uit te voeren. In de 8e minuut veranderde de stand. De activiteit van Scandinavische hockeyspelers in de buitenlandse zone leidde tot een achtergelaten puck. Het schot van Markus Petterson vanaf de blauwe lijn trof de kapitein van de Colarodo Avalanche, Gabriel Landeskog. Vanuit het stercentrum voor de Zweden ketste de granaat af in de poorten van Andrey Vasilevsky. Zweden nam de leiding met 1:0.

Na een gemiste puck probeerden de Russen actiever te spelen in het buitenland, maar dit leidde niet tot gevaarlijke momenten bij het Markstrem-doel, maar tot de verwijdering van Sergei Andronov. Aanvaller CSKA in een vreemde zone haakte een tegenstander met een stick en kreeg een welverdiende twee minuten. De Russen speelden voorbeeldig in de minderheid, waardoor de Zweden de score niet konden verhogen.

Een paar minuten later kreeg Kirill Kaprizov een boete. De Russen verdienden opnieuw twee minuten spel in ongelijke composities in het aanvalsvak. Scandinavische hockeyspelers zorgden voor spanning bij het Vasilevsky-doel, maar de doelman van Tampa Bay stond met hulp van de verdediging geen tweede doelpunt toe.

De eerste periode eindigde met de score 1: 0 in het voordeel van Zweden. Scandinavische hockeyers zagen er de eerste twintig minuten beter uit, schoten vaker op doel en hadden territoriaal en speelvoordeel.

In de tweede periode veranderde het spel drastisch. Het Russische nationale team bracht de stand in de eerste minuut gelijk. De drie Gusev - Anisimov - Kucherov zorgden met hun passes voor een ideale aanval, waarna de Chicago-aanvaller de stand gelijk maakte. Het tweede doelpunt tegen de Zweden werd na 4 minuten georganiseerd door de Russen. De worp van Mikhail Sergachev vanaf de blauwe lijn werd gesloten door Evgeny Dadonov, die erin slaagde de club in de herfst te wisselen en de richting van de puckvlucht te veranderen. Voor de aanvaller van Florida Panthers was dit doelpunt al de zevende in het toernooi.

Op de 9e minuut speelden de twee belangrijkste sterren van het Russische hockey van het afgelopen decennium een coole combinatie. Evgeny Malkin gaf een assist aan Alexander Ovechkin, waarna de Washington-aanvaller Yakub Markstrem voor de derde keer dwong zich over te geven.

Het Russische nationale team bleef de Zweedse verdediging verscheuren. In de 15e minuut scoorde Kirill Kaprizov zijn eerste doelpunt op het WK van 2019, die direct na de door Kuznetsov gewonnen inworp gooide. 4: 1 in het voordeel van het Russische nationale team. Misschien brak dit doelpunt uiteindelijk de Zweden. Tot het einde van de periode gaven de Scandinaviërs nog twee keer toe, en dat binnen een minuut. Eerst scoorde Mikhail Grigorenko en vervolgens de Pittsburgh-aanvaller Yevgeny Malkin. De eindstand van de wedstrijd na twee periodes is 6:1 in het voordeel van het Russische nationale team.

In de slotperiode zag het publiek nog vier goals. Drie daarvan werden georganiseerd door Zweedse hockeyers. In de 13e minuut dichtte William Newlander het gat en maakte de score 6: 2. Het kostte de Russen minder dan een minuut om te antwoorden. Dmitry Orlov reageerde met zijn gescoorde puck. Daarna werd eindelijk duidelijk dat de winnaar van de meeting het Russische team zou zijn. Misschien ontspande dit de binnenlandse hockeyspelers. De aanklachten van Ilya Vorobyov kregen in de laatste drie minuten nog twee keer toegegeven. De Zweedse verdedigers Ekman-Larson en Klingberg onderscheidden zich.

De eindscore van de ontmoeting is 7:4 in het voordeel van het Russische nationale team. Dit resultaat stelde ons team in staat om met vertrouwen Groep B te winnen. De rivalen van de Russen in de kwartfinales zullen het Amerikaanse nationale team zijn.