America's Cup 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Colombia - Paraguay

De Colombianen behoren tot de favorieten van het American Football Championship 2016. In de tweede ronde van de groepsfase in Kwartet A kreeg dit team te maken met een ander Zuid-Amerikaans team - Paraguay.

America's Cup 2016: terugblik op de wedstrijd Colombia - Paraguay

Het belangrijkste nieuws voor de fans van het Colombiaanse nationale team voor de wedstrijd was de aanwezigheid van de aanvoerder en teamleider James Rodriguez in de basisopstelling. Het was deze speler van Real Madrid die met zijn acties uiteindelijk de score op het scorebord beïnvloedde.

De Colombianen begonnen de vergadering actiever. Het publiek zag daardoor een vroeg doelpunt. In de 12e minuut nam James Rodriguez een corner vanaf de rechterflank van de aanval. Milan-aanvaller Carlos Bacca reageerde op de transfer en sloeg onweerstaanbaar onder de lat vanuit de lijn van het keepersgebied. Deze bal was de eerste in het toernooi voor de Colombiaanse spits.

In de 30e minuut van de wedstrijd verdubbelden de Colombianen hun voorsprong. James Rodriguez heeft de bal nu in het doel van het Paraguayaanse elftal gestuurd, waardoor het net in de verre hoek van het doel moest fladderen. Het Colombiaanse nationale team nam zelfverzekerd de leiding met 2: 0. Daarna probeerden de Paraguayanen hun spel in de aanval op de een of andere manier te verbeteren, maar uit de scoringskansen van de eerste helft van de ontmoeting is alleen een vrije trap van Dario Lescan te onderscheiden. De Colombiaanse doelman Ospina weerkaatste de bal in een elegante stijl in de lat.

In de tweede helft demonstreerde de Colombiaanse doelman opnieuw de wonderen van het redden van zijn doelpunt. Ospina maakte een van de mooiste reddingen in het kampioenschap van dit moment. In de 62e minuut stuurde Paulo Da Silva, na een hoekschop, de bal in de bovenhoek, maar de doelman, die zich tot volle lengte uitstrekte, slaagde erin de granaat te pakken.

De Paraguayanen kwamen niet zonder doelpunt van het veld. In de 71e minuut stuurde Victor Ayala de bal met een slim afstandsschot naar de top negen van het Colombiaanse doel. Dit doelpunt is nog steeds een echt hoogtepunt van het toernooi.

Meer teams konden zich niet onderscheiden in de wedstrijd, al had Edwin Cardona (Colombia) een schitterend moment om te scoren - Paraguay werd gered door de paal.

De eindoverwinning van Colombia 2: 1 stelt dit team in staat om zes punten te scoren na twee wedstrijden en zelfverzekerd aan de leiding te gaan in Groep A. Paraguayanen hebben na twee ontmoetingen slechts één punt in de troef.