America's Cup 2016: Terugblik Op De Wedstrijd USA - Costa Rica

Na te zijn verslagen door de Colombianen in de eerste ronde van de gastheren van de Copa America 2016, moest het Amerikaanse nationale team punten scoren in de wedstrijd tegen Costa Rica. De tweede ronde voor de Amerikanen was op dit moment de beslissende wedstrijd in het toernooi.

America's Cup 2016: terugblik op de wedstrijd USA - Costa Rica

Het Amerikaanse nationale team had een overwinning nodig tegen Costa Rica om de strijd voor een plek in de play-offs voort te zetten. Costa Ricanen moesten op hun beurt ook hun punten aanvullen. Daarom had het spel koppig moeten zijn, maar in werkelijkheid is dit niet gebeurd.

De Amerikanen openden snel een rekening. De Costa Ricaan Christian Gamboa maakte in de 8e minuut al een overtreding in het eigen strafschopgebied, wat leidde tot een directe penalty. USA-ploegleider Clint Dempsey, die prominent aanwezig was in het eerste duel met Colombia, miste op geen enkel punt. De Amerikanen namen de leiding met 1:0.

Zelfs voor het einde van de eerste helft wisten de Amerikaanse voetballers hun rivalen nog twee keer van slag te brengen, waardoor de score in de 42e minuut verwoestend was. Eerst, toen de 37e minuut op het scorebord stond, schoot Jermaine Jones de bal in de hoek met een schot van buiten het strafschopgebied en Bobby Wood, drie minuten voor het einde van de eerste helft met de pass van Clint Dempsey, scoorde 3: 0 in het voordeel van het Amerikaanse team. …

In de tweede helft voerden Costa Rica's spelers hun activiteit op, maar konden niet scoren. Brian Ruiz kreeg in de 62e minuut een uitgelezen kans, maar de spits van de spits miste enkele centimeters - de bal belandde op de paal.

Aan het einde van de wedstrijd (82 minuten) maakte de Costa Ricaanse verdediger een grove fout in zijn eigen strafschopgebied en Graham Zusi stelde het eindresultaat van de ontmoeting vast door de bal in een leeg net te rollen.

Het laatste fluitsignaal ving de teams met de score 4: 0 in het voordeel van het nationale team van de VS. Dus, na de tweede ronde, hebben de gastheren van het kampioenschap drie punten gescoord, en de Costa Ricaanse spelers blijven met het enige gescoorde punt en vallen naar de vierde plaats in Groep A.