FIFA World Cup 2014: Hoe Het Spel Nederland-Chili Werd Gespeeld

Op 23 juni vond in het stadion van Sao Paulo de wedstrijd om de derde ronde plaats in groep B. De volgende ontmoeting van het wereldkampioenschap voetbal presenteerde aan het publiek de strijd tussen de nationale teams van Nederland en Chili. Beide teams wonnen de eerste twee wedstrijden, zodat het lot van de eerste plaats in Kwartet B in de besproken meeting werd beslist.

FIFA World Cup 2014: hoe het spel Nederland-Chili werd gespeeld

De hoofdcoach van het Chileense nationale team liet een aantal kopmannen van zijn team niet los in de basisopstelling. Zo zagen kijkers Arturo Vidal niet in de game. Evenzo speelde het Nederlands Elftal zonder enkele koplopers. Dus nam niet deel aan de Van Persie-wedstrijd. Dit alles weerhield het publiek er echter niet van om goed eigenwijs voetbal te zien.

Het is vermeldenswaard dat de teams zorgvuldig speelden, tot op zekere hoogte zelfs gesloten. Er was een gevoel dat beide teams in de eerste plaats probeerden hun doel veilig te stellen. Een gelijkspel in de wedstrijd bracht Oranje vanaf de eerste plaats in de poule naar de play-offs, dus de Zuid-Amerikanen hadden alleen een overwinning nodig om de uiteindelijke Nederlandse leiding in Kwartet B uit te dagen. Misschien zagen de Chilenen er daarom wat actiever uit in de eerste helft van de vergadering. De eerste helft eindigde echter met een nulscore.

In de tweede helft van de meeting leefden de teams een beetje op. Maar ook hier was het niet nodig om over extreem gevaarlijke momenten te praten. Deze wedstrijd deed denken aan een touwtrekken, enigszins vergelijkbaar met de voorbereiding op serieuze play-offspellen. Gevaarlijke momenten werden nog steeds zeer zelden gecreëerd. Daardoor leek het erop dat de wedstrijd zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Het publiek zag echter de doelpunten.

In de 77e minuut na een hoekschop scoorde de Nederlander Leroy Fer met een kopbal het eerste doelpunt van de wedstrijd. De Chilenen probeerden zich te herstellen, maar de Zuid-Amerikanen faalden. En aan het einde van de vergadering misten ze meer. Arjen Robben brak al in de gecondenseerde tijd door op de linkerflank en schoot het strafschopgebied binnen. Memphis Depay reageerde op de overboeking, die de definitieve rekening opmaakte. 2 - 0 wint Nederland en pakt met negen punten de eerste plaats in groep B van het WK. De Chilenen blijven met zes punten op de tweede lijn van de ranglijst staan. Beide teams wachten nu op hun rivalen in Groep A in de play-offs.