FIFA World Cup 2014: Hoe Het Spel VS-Portugal Werd Gespeeld

Op 22 juni, in het kader van de tweede ronde van wedstrijden op het wereldkampioenschap voetbal, ontmoetten rivalen elkaar in Groep G. In de Braziliaanse stad Manaus betraden de nationale teams van de VS en Portugal het veld van het stadion. De wedstrijd was erg belangrijk vanuit het oogpunt van de verdeling van de laatste plaatsen in de groep, aangezien de Portugezen de eerste ontmoeting verloren en de Amerikanen zich een weg naar de volgende etappe konden veiligstellen.

FIFA World Cup 2014: hoe het spel VS-Portugal werd gespeeld

Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door een snel doelpunt. Al in de 5e minuut van de wedstrijd profiteerde de Portugees Nani van de traagheid van de Amerikaanse verdediging en opende in de ontmoeting de score. De 1 - 0 leidde de Portugezen snel.

Na dit evenement ging de wedstrijd in een rustige modus, maar er kan niet worden gezegd dat de wedstrijd plaatsvond zonder gevaarlijke momenten. Het is de moeite waard om te erkennen dat de spelers van het Amerikaanse nationale team in de eerste helft vaker het doel van de tegenstander bedreigden. De Amerikanen schoten meerdere keren gevaarlijk van grote afstand op het Portugese doel. De Europeanen probeerden ook aan te vallen, maar ze konden geen superrolmomenten creëren. Helaas voor de Portugese fans liet teamleider en aanvoerder Cristiano Ronaldo geen sprankelend voetbal zien.

De eerste helft van de ontmoeting eindigde met een minimale score van 1-0 in het voordeel van de Europeanen, maar men was van mening dat de Amerikaanse spelers niet zo gemakkelijk drie punten zouden opgeven.

In de tweede helft voegden de spelers van het Amerikaanse nationale team aanzienlijk toe. De Amerikanen begonnen steeds gunstiger situaties te krijgen om de poorten van de Europeanen te scoren. De bel voor die laatste ging in de 55e minuut, toen Bradley op miraculeuze wijze niet scoorde. De Portugese verdediger schoot de bal van de doellijn.

Cristiano Ronaldo bleef zijn onvoorbereidheid voor het kampioenschap tonen door te spelen. Misschien had dit ook gevolgen voor andere Portugese spelers. Dit leidde er dan ook toe dat Jermain Jones in de 64e minuut de stand gelijk maakte. Na een hoekschop kaatste de bal terug naar de Amerikaan, die van buiten het strafschopgebied de meest trefzekere klap uitdeelde. De score werd gelijk.

Na 81 minuten schokten de Amerikaanse spelers voor de tweede keer de fans van het Portugese team. Na de verwarring in het strafschopgebied van de Europeanen stuiterde de bal de vrije ruimte in naar de Amerikaanse speler, die een geverifieerde pass maakte naar Dempsey. 2 - 1 en het Amerikaanse team juicht. Het leek erop dat de Amerikanen het voordeel niet zouden laten liggen. Ze hadden meer kansen om te scoren, soms zagen ze er beter uit op het veld. We kunnen zeggen dat het team van Klinsman verdiende om te winnen. Het ontbrak de Amerikaan echter nogal.

De scheidsrechter voegde 5 minuten toe aan de reguliere speeltijd van de wedstrijd. De Portugezen probeerden aan te vallen en deze impulsen werden beloond. Toen er nog 30 seconden over waren tot het einde van de ontmoeting, bleef Ronaldo in het strafschopgebied hangen en maakte Silvestre Varela de score gelijk met zijn hoofd.

Het eindresultaat van de wedstrijd is een gelijkspel 2-2, wat Portugal niet past. Nu moeten de Europeanen groots winnen van Ghana en hopen dat Duitsland het Amerikaanse team zal verslaan.