FIFA World Cup 2014: Hoe Het Spel Werd Gespeeld Uruguay - Engeland

Op 19 juni, op het WK in Brazilië, troffen de nationale teams van Uruguay en Engeland elkaar in de tweede ronde van Groep B. Beide teams werden in de eerste ronde verslagen, waardoor de wedstrijd in Sao Paulo een van de belangrijkste zou worden voor beide teams. In het geval van een nederlaag, zouden de nationale teams hun kansen om uit de death-groep te komen minimaliseren.

FIFA World Cup 2014: hoe het spel werd gespeeld Uruguay - Engeland

Alle fans op de tribunes van het stadion in Sao Paulo verwachtten sprankelend, spectaculair en gepassioneerd voetbal. Veel kijkers keken uit naar deze wedstrijd, omdat ze begrepen dat in deze wedstrijd alles beslist kon worden voor de nationale teams.

De wedstrijd bleek echt heel interessant en spannend te zijn. Het eerste gevaarlijke moment werd gecreëerd door de Britten. Na het vijlen van de standaard trof Rooney het lege doel met zijn hoofd vanaf een halve meter. Alle Britse fans grepen hun hoofd vast en Rooney zelf zou hetzelfde hebben gedaan, als hij maar niet had gehangen tijdens de staking in de lucht. De Uruguayanen reageerden met een gevaarlijke trap, maar de bal miste centimeters van de doellijn.

Toegegeven moet worden dat Engeland meer balbezit had, maar zij waren de eersten die toegaven. In de 39e minuut werkte het Zuid-Amerikaanse stelletje aanvallers Cavani - Suarez. De eerste gaf een geweldige pass precies op het hoofd van Suarez en de score in de wedstrijd werd geopend. De vreugde van de Uruguayanen kende geen grenzen, want het was een heel belangrijke bal.

In de eerste helft zag het publiek geen doelpunten meer. De ontknoping kwam in de tweede helft van de vergadering.

Na rust drukten de Britten de Uruguayanen tegen de poort. De aanvallen van de voorouders van het voetbal waren het gevaarlijkst, maar nogal wat was niet genoeg voor een doelpunt. Wayne Rooney raakt in het midden van de rust Muslera van bijna 9 meter. Het moment was het gevaarlijkst. Niemand dekte de Britse spits af in het strafschopgebied. Een eersteklas meester is verplicht om dergelijke momenten te realiseren.

Rooney scoorde echter nog steeds. In de 75e minuut sloot hij de voorzet vanaf de flank en maakte de stand gelijk. Uruguay hield niet veel stand. Er was een gevoel dat de Britten nu de druk op hun tegenstander zullen uitoefenen. Maar voetbal is onvoorspelbaar. In de 85e minuut pakt Muslera de bal ver voor, Cavani vecht met de verdediger van de Britten om de rijdende bal. Dit leidt er uiteindelijk toe dat Luis Suarez op een rendez-vous met Hart valt. De sterkste klap en de score was opnieuw in het voordeel van Uruguay - 2-1. Na zo'n schok probeerden de Britten zich terug te trekken, maar het lukte niet.

Luis Suarez, die de held van de wedstrijd werd, werd vervangen. En de scheidsrechter noteerde met het laatste fluitsignaal de overwinning van Uruguay. Fans van Zuid-Amerikanen verheugden zich met tranen in hun ogen over dit evenement. Suarez zelf huilde bijna van geluk. Maar dit is pas het begin van het toernooi.

De overwinning van de Uruguayanen verhoogde de kansen op kwalificatie uit de groep aanzienlijk en de Britten kunnen alleen maar hopen op een wonder. Veel zal afhangen van de volgende wedstrijd Italië - Costa Rica. In ieder geval is de situatie in de dodengroep erg verwarrend.