FIFA World Cup 2014: Hoe Het Spel Werd Gespeeld Nigeria - Argentinië

Op 25 juni vond in de stad Porto Alegre de laatste wedstrijd van het Argentijnse nationale team in de groepsfase van het WK plaats. De laatste rivaal van de Argentijnen in Kwartet F was het nationale team van Nigeria.

FIFA World Cup 2014: hoe het spel werd gespeeld Nigeria - Argentinië

De wedstrijd tussen Nigeria en Argentinië werd een van de meest spectaculaire in het wereldkampioenschap. De teams begonnen meteen hun aanvalspotentieel te tonen. Drie minuten na het startsignaal opende Lionel Messi de score. De Nigerianen reageerden echter al op de 4e minuut adequaat. Musa rekende op een doelpunt van de Zuid-Amerikanen. Dus tegen de 4e minuut van de ontmoeting was de score al gelijk - 1 - 1.

Daarna probeerden beide teams scherp aan te vallen. Het Argentijnse nationale team had een voordeel in balbezit, hun aanvallen waren gepositioneerd. De Nigerianen probeerden de tegenstander te bedreigen met scherpe tegenaanvallen. Doelpunten zagen de toeschouwers echter pas in de laatste minuten van de eerste helft. Maar in de gecondenseerde tijd scoorde Messi een tweehonkslag en voerde hij slim een vrije trap uit. De Afrikaanse doelman stond machteloos - de bal ging voor de tweede keer in de wedstrijd naar de poorten van Nigeria. De teams vertrokken voor de rust met een 2-1 voorsprong van Argentinië.

Na de rust wisselden de teams weer snelle goals. Eerst scoorde Musa zijn tweehonkslag in de wedstrijd. De Nigerianen in het centrum verscheurden de Zuid-Amerikaanse verdediging, die in deze wedstrijd niet optimaal handelde. Musa maakt de stand in de 47e minuut gelijk. De cijfers 2 - 2 lichten op op het bord.

Slechts een paar minuten gaan voorbij en de Argentijnen scoren het derde doelpunt uit een corner. Marcos Rojo leidt in de 50e minuut van de vergadering opnieuw Argentinië met 3 - 2.

Nog zo'n twintig minuten lang hadden de Zuid-Amerikanen voordeel in balbezit, waardoor gevaarlijke momenten ontstonden. Maar de Nigerianen kwamen tot 75 minuten scherp in de tegenaanval. Musa had een grote kans op een hattrick, maar de aanvaller wist het moment niet te winnen.

Het laatste kwartier ging voorbij met de voorsprong van Nigeria. Afrikaanse voetballers drongen Zuid-Amerikanen naar het strafschopgebied. De Argentijnen konden alleen in de tegenaanval. De actieve acties van de teams leidden echter niet tot een nieuw doelpunt - de wedstrijd eindigde met een minimaal voordeel van Argentinië 3-2.

Beide teams gaan door naar de play-off fase van het toernooi. Argentinië wint drie overwinningen in drie wedstrijden en leidt Groep F, Nigeria komt op de tweede plaats met vier punten. Nu wachten de teams op de start van de beslissende wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië.