FIFA World Cup 2014: Hoe Het Spel VS-Duitsland Werd Gespeeld

Duitsland speelde op 26 juni zijn laatste wedstrijd in de groepsfase van het voetbalkampioenschap in Brazilië in de stad Recife. In aanwezigheid van 41.000 toeschouwers vochten de Duitsers tegen het Amerikaanse nationale team.

FIFA World Cup 2014: hoe het spel VS-Duitsland werd gespeeld

Het Duitse team had zich al een weg naar de volgende fase van het toernooi veiliggesteld, maar de nederlaag in de wedstrijd had de Duitsers naar de laatste tweede plaats in Groep G kunnen doen dalen. Het Amerikaanse team had genoegen kunnen nemen met een gelijkspel om niet te blijven in het achterhoofd de uitkomst van de ontmoeting tussen de teams van Portugal en Ghana. De Amerikanen plaatsten zich, behoudens punten scoren in het duel met de Duitsers, ook voor de 1/8 finale van het WK.

Het spel begon met Duitse overheersing. Hard drukken, meer balbezit - dit alles leidde in de eerste 15 minuten van de wedstrijd tot het voordeel van het Duitse team. Er werden echter geen noemenswaardige scoringskansen gecreëerd.

Vanaf het midden van de helft raakten de Amerikanen eraan gewend en kwamen de wedstrijd enigszins gelijk. Het Amerikaanse nationale team gebruikte meestal lange passes op frontlinie-spitsen, maar dit bracht niet het gewenste resultaat. De Duitsers hebben ook niets gevaarlijks gecreëerd aan de poorten van het Amerikaanse nationale team. Toegegeven moet worden dat de eerste helft niet alleen doelpuntloos, maar ook een beetje saai bleek te zijn.

In de tweede helft van de ontmoeting zag het publiek nog één doelpunt. In de 55e minuut schoot Thomas Muller de bal met een schitterend schot vanaf de penaltystip in de hoek van het doel van de Amerikanen. Dit doelpunt is al een kwart geworden voor de Duitser in het toernooi. Duitsland leidde met 1-0.

Nadat het doelpunt was gescoord, waren er geen uitbarstingen van activiteit van het Amerikaanse nationale team aan de poorten van de Duitsers en de Duitse spelers zelf hadden geen haast om te scoren. Pas in korte tijd deed zich het gevaarlijkste moment voor. De Amerikanen konden terugwinnen, maar de aanvoerder van de Netsev Lam redde zijn team. De Amerikaanse speler stompte gevaarlijk op het doel van Neuer, maar Lam blokkeerde de weg in het doel met een sliding.

De eindstand van de ontmoeting 1 - 0 in het voordeel van Duitsland brengt de Duitsers vanaf de eerste plaats naar de play-offs van het toernooi. Team USA staat op de tweede plaats, omdat de Portugezen er niet in slaagden Ghana op grote schaal te verslaan. Door het beste verschil tussen gescoorde en gescoorde doelpunten stonden de Amerikanen voor op het team van Cristiano Ronaldo.