FIFA World Cup 2014: Hoe De Ontmoeting Tussen Ivoorkust En Japan Werd Gehouden

Op 14 juni eindigde de eerste ronde van het C-kwartet op het WK in Brazilië. Na de Colombianen gingen de Iuvarianen en de Japanners de strijd aan. De tweede wedstrijd van de eerste ronde vond plaats in Recife in de Arena Pernambuco, met een capaciteit van ongeveer 46.000 toeschouwers.

mundial_
mundial_

De wedstrijd begon van de kant van beide teams loom. De Afrikanen probeerden de bal onder controle te krijgen, maar de indruk was dat de Ivorianen het doel van de Aziaten niet echt zouden bedreigen. Het ontspannen rollen van de bal duurde tot 16 minuten, toen de voormalige speler van het Moskouse "leger" Honda de bal met zijn linkervoet de poorten van de Afrikanen in stuurde. Heel Japan juichte toen hun nationale team de leiding nam. Toegegeven moet worden dat de klap niet alleen effectief, maar ook effectief bleek te zijn. Van buiten het strafschopgebied sloeg Honda met monsterlijke kracht de poort in de nabije hoek zodat de Ivoriaanse doelman niet eens verroerde, want het was nutteloos.

De eerste helft werd afgesloten met een minimaal voordeel van de Japanse nationale ploeg. Het was niet nodig om over extreem gevaarlijke momenten te praten.

De tweede helft van de bijeenkomst kon de Aziaten niet behagen. Het spel was net zo afgemeten en ongehaast. Er was echter een storing van twee minuten in de verdediging van het Japanse nationale team, wat leidde tot twee doelpunten voor de Ivorianen.

Eerst, in de 64e minuut, stuurde Boni, na een pass vanaf de rechterflank van de aanval, de bal met het hoofd in het doel van de Japanners. Twee minuten later, in een vergelijkbare situatie, tekent de aanvaller van de Italiaanse "Roma" en het nationale team van Ivoorkust Gervinho het tweede doelpunt. De aanvaller kopt de bal in de nabije hoek van het doel.

Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter van de meeting was getuige van de moedwillige overwinning van de Afrikanen met een score van 2 - 1. De Ivorianen behalen drie punten en halen de briljante Colombianen in.