FIFA World Cup 2014: Hoe De Wedstrijd Tussen Australië En Nederland Werd Gespeeld

Op 19 juni ging de tweede ronde van start in Groep B op het WK. In de stad Porto Alegre vond een wedstrijd plaats tussen de nationale teams van Nederland en Australië. Het spel bleek erg spannend en mooi te zijn. De wedstrijd verrukte talrijke fans, niet alleen in het stadion, maar over de hele wereld. De toeschouwers zagen meerdere mooie ballen en meer dan één doelpunt.

Avstralia - Niderlandy_

Nadat Nederland Spanje had verslagen met een verpletterende 5-1 score, dachten velen dat spelen met Australië geen problemen zou opleveren met een gemakkelijke driepuntsaanwinst voor de aanklachten van Louis van Gaal. Het spel bleek echter zeer intrigerend te zijn.

In de 20e minuut maakte Arjen Robben zijn volgende snelle dash met een laag vanuit het midden van het veld, betrad het strafschopgebied en stuurde de bal in de verre benedenhoek. De Nederlanders namen 1-0. Maar de vreugde van het Nederlands Elftal was van korte duur. Binnen een minuut maakte Tim Cahill gelijk met een schitterend doelpunt. De Australische spits reageerde op een scharnierende pass in het strafschopgebied en schoot in het hek. De bal raakte met monsterlijke kracht de lat en ging over de gekoesterde lijn. Dit doelpunt wordt een van de mooiste doelpunten van het toernooi. Een gelijke score flitste op het scorebord.

Nadat het doelpunt was gescoord, hadden de Australiërs hun kansen om meer te scoren, we kunnen zeggen dat de wedstrijd gelijk was. De score veranderde echter niet voor rust.

In de tweede helft zag het publiek opnieuw meerdere goals. De eersten die zich onderscheidden waren de Australiërs. Op 54 minuten van de penaltystip bracht Mile Edinak de vertegenwoordigers van het groene continent naar voren. Australië leidde met 2-1 en het was al een sensatie. Maar het Nederlands Elftal heeft zijn eigen sterspelers. Zo kreeg Robin van Persie het tweede doelpunt in 58 minuten. Dit doelpunt was al de derde in het toernooi voor Robin en hij haalde deze indicator in met Arjen Robben en Thomas Müller.

In de 68e minuut stuurde Memphis Dupai via een trap van buiten het strafschopgebied het derde doelpunt in het doel van Australië. De Nederlanders kwamen naar voren. Opmerkelijk is dat bij de vorige doelpuntenaanval de Australiërs zelf bijna de poort raakten. De eindstand veranderde pas na het laatste fluitsignaal.

Nederland wint 6 punten na twee wedstrijden en voert het klassement in groep B aan op het WK. En het Australische nationale team blijft na twee wedstrijden zonder punten, hoewel hun spel met Nederland zeer hoogstaand en interessant was.