FIFA World Cup 2014: Resultaten Van De Ontmoeting Spanje - Nederland

De Braziliaanse stad El Salvador is vereerd als gastheer van een van de meest verwachte wedstrijden van de groepsfase van het WK. Op 13 juni botsten de voetbalreuzen in het Fonte Nova-stadion, dat plaats biedt aan meer dan 50.000 toeschouwers: Spanje ging de confrontatie aan met Nederland.

FIFA World Cup 2014: resultaten van de ontmoeting Spanje - Nederland

De eerste 45 minuten van de wedstrijd lieten geen onverschillige fans achter die geïnteresseerd waren in kwaliteitsvoetbal. Passie, vaardigheid, emoties - dit alles kon het publiek observeren in de arena in El Salvador.

De eerste scoringskans gebeurde aan de poort van de Spanjaarden, maar Sneijder wist zijn kans niet te realiseren. Halverwege de helft spraken de regerende wereldkampioenen hun gelukswoord. Een uitstekend indringende pass in het Nederlandse strafschopgebied mondde uit in de val van Diego Costa. De scheidsrechter zag een overtreding van de regels en legde de bal op de stip. De meest ervaren Xabi Alonso liet de Nederlandse doelman geen kans. Spanje leidde met 1 - 0. Het gebeurde in de 27e minuut.

Na een doelpunt kreeg het Nederlands elftal een boost. De bekroning van Oranje was de prachtige bal van de topscorer van de WK-kwalificatiewedstrijd Robin Van Persie. Na de pass vanaf de flank te hebben gereden, gooide de spits Casillas bijna vanaf de strafschopslijn. 1 - 1 en alle Nederlanders juichen. Deze bal was de mooiste van de eerste drie wedstrijden.

De tweede helft schokte 48.173 toeschouwers op de tribunes. Sommigen waren waanzinnig juichend, anderen keken vol afschuw toe wat er gebeurde. De Nederlanders hebben Spanje vernietigd. Vier onbeantwoorde goals tegen Casillas vormden de definitieve nederlaag van de Spanjaarden. Nederland won met 5-1. Zelfs de meest gedurfde bookmakers konden zich zo'n uitslag niet voorstellen.

In de 53e minuut scoorde Arjen Robben het tweede doelpunt na een briljante pass van Blind. Stefan de Vrey stuurde in de 64e minuut met een standaard kop de bal in het net van de Spanjaarden. Na 8 minuten profiteerde Van Persie van de fout van Casillas en maakte de score onfatsoenlijk. En de nederlaag werd compleet gemaakt door Arjen Robben, die in de 80e minuut zo'n sprong maakte vanuit het midden van het veld dat Sergio Ramos zelf, met een voorsprong in de verte, geen tijd had voor de Nederlander. Robben "stripte" de verdediging van Spanje en maakte de score 5 - 1.

De uitkomst van de bijeenkomst is schokkend. De mislukking, de "dood" van de geroemde "Red Fury" op het veld, tilde de Nederlanders naar de eerste plaats in de groep met drie gescoorde punten. Het Spaanse nationale team zal niet alleen voor de fans moeten revalideren, maar ook voor zichzelf.