FIFA World Cup 2014: Hoe Het Spel Werd Gespeeld Japan - Griekenland

Op 19 juni organiseerde de stad Natal de volgende wedstrijd van het WK in Groep C. In de tweede ronde ontmoetten de teams van Japan en Griekenland elkaar. Beide teams verloren bij het WK-debuut in Brazilië, dus de wedstrijd in de tweede ronde was voor elk team erg belangrijk.

FIFA World Cup 2014: hoe het spel werd gespeeld Japan - Griekenland

Het spel begon rustig. Noch de Japanners, noch de Grieken waren van plan om de tegenstander onmiddellijk te onderdrukken. De kijker had zo'n indruk na de eerste minuten van de wedstrijd. Als er een coachingsdoel was voor een snelle bal, dan slaagden beide teams er duidelijk niet in om het te vervullen. In vergelijking met andere wedstrijden van de dag was dit spel saai. Er waren weinig gevaarlijke momenten.

De held van de eerste helft was de scheidsrechter, die aan het einde van de 45 minuten de aanvoerder van het Griekse nationale team Katsouranis weghaalde voor twee gele kaarten. Van de gevaarlijke momenten kun je je de vrije trap van Honda herinneren, maar de Griekse doelman stond op zijn plaats en weerkaatste de bal van de Japanners.

De teams vertrokken voor de pauze met een nulscore, wat geen enkel team kon behagen.

In de tweede helft hadden de Japanners op gevaarlijke momenten het voordeel. Echter, 60 minuten na een hoekschop kan men de kopbal van Hekas uitkiezen. De Japanse doelman redt de ploeg. Toen creëerden Aziaten acute situaties. Zo wist Okubo in de 68e minuut na een goede pass van enkele meters niet in het lege net te komen. Het was het mooiste moment van de hele wedstrijd. Een monsterlijke blunder en er blijven nullen op het scorebord staan. Even later, in de 71e minuut, mist de Japanner opnieuw de kans om te scoren. Uchida miste het doel van enkele meters.

De eindstand van de wedstrijd was 0 - 0. Dit resultaat was voor geen enkel team geschikt. De Grieken en de Japanners behalen elk één punt en hebben slechts minimale kansen om zich uit de groep te kwalificeren.