FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Griekenland - Ivoorkust

Op 24 juni, in de wedstrijd Griekenland - Ivoorkust op het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, werd het lot van het tweede ticket voor de play-offfase beslist voor de teams van het Kwartet S. Afrikanen om de strijd in het toernooi voort te zetten, een gelijkspel was geregeld en de Europeanen hadden alleen een overwinning nodig.

FIFA World Cup 2014: Hoe was de wedstrijd Griekenland - Ivoorkust

De wedstrijd begon in een goed tempo. Beide teams probeerden zo snel mogelijk het midden van het veld te passeren en het doel van de tegenstander te bedreigen. Toegegeven moet worden dat de Grieken er in de eerste helft van de vergadering beter uitzagen. Ze hadden meer betekenisvolle aanvallen op het doel van de tegenstander.

We kunnen zeggen dat de wedstrijd op ramkoers lag en dat de Europeanen gevaarlijker waren in tegenaanvallen. In één daarvan schudde Holebas met een prachtige klap de lat van het Afrikaanse doel. De Grieken ontbraken nogal wat voor een doelpunt. Het lot keerde echter terug. In de 42e minuut leidde de grove fout van de Ivoriaanse verdediger ertoe dat Samaris naar een rendez-vous ging met de Ivoriaanse doelman. Het kostte de Griek niet om een rekening te openen in de wedstrijd. De Europeanen kwamen met 1 - 0 voor. De score op het scorebord veranderde niet voor rust.

In de tweede helft van de ontmoeting probeerden de Ivorianen er actiever uit te zien, maar de Grieken verbeterden ook in discipline en organisatie van het spel. De Europeanen kregen goede aanvallen. In een ervan redt de lat opnieuw de Afrikanen. Het was in de 68e minuut. Tot die tijd maakten de Grieken geen gebruik van een aantal scoringskansen. Maar zoals je weet, als je niet scoort, dan mis je het zelf. En zo gebeurde het.

Wilfried Boni maakt de stand in de 74e minuut gelijk na een knappe snelle aanval van de Ivorianen. Een 1-1 gelijkspel brengt het Afrikaanse team nu al naar de 1/8 finale van het wereldkampioenschap voetbal.

De Grieken hadden echter hun eigen man in de vorm van de opperrechter. Op het vastgestelde tijdstip kent de hoofdscheidsrechter van de wedstrijd een penalty toe aan het Afrikaanse team. Samaras nadert de bal en neemt de Grieken mee naar de play-offs. Na een zeer controversiële aflevering met het aanwijzen van penalty's, pakten de Grieken in de laatste minuten van de wedstrijd een 2-1 overwinning. Het moment van overtreding zal nog voor veel controverse zorgen.

De Grieken laten Ivoorkust achter het toernooi en gaan door naar de 1/8 finales. De rivalen van de Europeanen zullen het nationale team van Costa Rica zijn.