1/8 Finale Van De FIFA World Cup 2014: Nederland - Mexico

Op 29 juni vond in de stad Fortaleza de derde wedstrijd van de 1/8 finale van het WK voetbal in Brazilië plaats. De nationale teams van Nederland en Mexico troffen elkaar.

Niderland - Meksika_

De strijd tussen Nederland en Mexico bezorgde de fans verschillende emoties. Men kan ervan uitgaan dat de wedstrijd tussen rivalen een van de meest dramatische wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal was.

De vergadering begon met goede snelheden. Bovendien versloegen de Mexicanen hun rivaal. Het is de moeite waard om te zeggen dat de vertegenwoordigers van de CONCACAF-zone er beter uitzagen in bijna alle belangrijke aspecten van het voetbal. Nederlanders gebruikten in de regel lange passes naar de frontlinie, die nergens toe leidden.

De eerste helft bleek gierig met gevaarlijke scoringskansen, al stond die in het teken van Mexicaanse overheersing.

De tweede helft van de ontmoeting begon met het voordeel van de Mexicanen. Vergeleken met de eerste helft van de ontmoeting is het enige verschil dat het publiek getuige was van de gescoorde doelpunten. Al helemaal aan het begin van de tweede helft, in de 48e minuut, deden de Mexicanen wat niet langer op sensatie leek, maar op een patroon. Giovani dos Santos trapte van buiten het strafschopgebied en schoot de bal in het net van het Nederlandse doel. Mexico nam 1-0. Het was dik verdiend. De Nederlandse spelers lieten niet meer dat sprankelende doelpuntenvoetbal zien dat Nederlandse fans konden aanschouwen in de groepswedstrijden. Al in de eerste wedstrijd van de play-offfase kreeg Van Gaals team te maken met een zeer georganiseerd team.

Mexico gaf het initiatief aan de Europeanen nadat het doelpunt was gescoord. Oranje kreeg twee geweldige scoringskansen, maar de Mexicaanse doelman Ochoa was onvergelijkbaar. De bijeenkomst liep al op zijn einde. Er zijn nog iets meer dan vijf minuten te spelen, inclusief de verkorte tijd. Mexico kon het voordeel echter niet vasthouden. De Nederlandse aanval bracht niettemin resultaat.

In de 88e minuut, na een hoekschop, stuiterde de bal naar Sneijder, die een krachtige klap recht in de hoek van het doel van de Mexicanen uitbracht. In de laatste minuten maakten de Europeanen de stand gelijk - 1 -1.

De ontknoping kwam binnen een paar minuten - in de 94e minuut van de ontmoeting wees de scheidsrechter een penalty toe aan de Mexicanen. Claes-Jan Huntelaer naderde de bal en scoorde het winnende doelpunt.

Nederland won niet, ze dwongen het in de laatste minuten van de meeting af. Nu wachten de Nederlanders op hun rivaal in de kwartfinales, die de winnaar wordt van het Costa Rica - Griekenland-paar. De Mexicanen hebben veel spijt. Het was een geweldig team, een genot om naar te kijken. Vertegenwoordigers van Midden-Amerika hebben de Chilenen vergezeld - deze teams gaan naar huis.