FIFA World Cup 2014: De Resultaten Van De Tiende Speeldag Van De FIFA World Cup

Op 21 juni organiseerde Brazilië de wedstrijden van de tweede ronde in de groepen F en G van het Wereldkampioenschap. Als onderdeel van de tiende speeldag van het toernooi betraden teams uit Argentinië, Iran, Duitsland, Ghana, Nigeria en Bosnië en Herzegovina de velden van Braziliaanse steden. De wedstrijddag onderscheidde zich niet door de prestaties, die de toeschouwers van het WK 2014 al gewend zijn. In drie wedstrijden werden slechts 6 doelpunten gescoord.

FIFA World Cup 2014: de resultaten van de tiende speeldag van de FIFA World Cup

De nationale teams van Argentinië en Iran kwamen binnen de tiende speeldag als eersten het veld op. Veel experts voorspelden een simpele overwinning voor de eminente Zuid-Amerikanen, maar in werkelijkheid liep alles een beetje anders. Het Argentijnse nationale team had een zeer slechte wedstrijd. Ondanks het feit dat het balbezit van de Zuid-Amerikanen al in de eerste helft meer dan 70% was, verdedigden de Iraanse spelers vrij kalm, waardoor de Argentijnen geen ultragevaarlijke momenten konden creëren. De eerste helft eindigde zonder doelpunten. 90 minuten van de vergadering beviel het publiek ook niet met gescoorde doelpunten. Iedereen leek in een gelijkspel te eindigen, maar de Argentijnse aanvoerder had zijn zegje. Lionel Messi scoorde in de gecondenseerde tijd een doelpunt met een prachtige dribbel van buiten de Iraanse directe lijn. Argentinië pakte de overwinning in de laatste minuten en staat met zes punten bovenaan het klassement in Groep F.

De tweede wedstrijd van de speeldag bleek erg spannend. De nationale teams van Duitsland en Ghana speelden onderling. Ondanks dat de toeschouwers in de eerste helft geen doelpunten zagen, zag de wedstrijd zelf er zeer interessant uit. De ontknoping kwam in de tweede helft van de vergadering. Aan het begin van de tweede helft scoorden de Duitsers. Na een paar minuten konden de Afrikanen zich herstellen en stapten toen volledig naar voren. Duitsland verloor met 1 - 2. Tegelijkertijd kan niet worden gezegd dat de stand niet volgens de wedstrijd was. De Duitsers wisten echter de tweede bal terug te winnen. Hij wordt vervangen door Klose en scoort zijn eerste doelpunt in het huidige toernooi en 15 in wedstrijden op de wereldkampioenschappen. De eindscore van de ontmoeting is een gevechtsgelijkspel van 2 - 2, wat de meest productieve is geworden tot nu toe in het toernooi.

In de laatste wedstrijd van de speeldag herkenden de toeschouwers een ander team, dat zelfs zijn theoretische kansen op het bereiken van de play-offfase verloor. In Cuiaba versloegen de Nigerianen het nationale team van Bosnië en Herzegovina met een minimale score van 1 - 0. De Europeanen mogen een schijnvertoning doen aan de scheidsrechter, want zelfs bij een gelijke score nam de lijnscheidsrechter uit Nieuw-Zeeland een schone bal van Dzeko, waardoor een valse buitenspelpositie werd vastgesteld. Aan het einde van de rust scoorden de Afrikanen, maar konden de Europeanen nooit meer terugverdienen. De uiteindelijke nederlaag 0-1 ontneemt de Bosniërs de kansen om de strijd om de play-offfase voort te zetten.