FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Zwitserland - Ecuador

Op 15 juni gingen de teams van Kwartet E de strijd aan tijdens het WK. In de eerste wedstrijd van de groep in de hoofdstad van Brazilië in het stadion vernoemd naar de grote spits Garrinchi, vond een wedstrijd plaats tussen het nationale team van Zwitserland en Ecuador.

gruppa_mundiala

Voor aanvang van de meeting werden de Europeanen als favoriet beschouwd vanuit het standpunt dat hun selectie er in naam krachtiger uitzag. De Zwitsers hebben verschillende erkende leiders die spelen voor de topclubs in Italië en andere teams in Europa. Maar tot de Ecuadorianen behoorden ook legionairs uit Europa. De wedstrijd bleek erg koppig te zijn.

De eerste helft werd herinnerd voor een gelijkspel, maar de score werd geopend door de Ecuadorianen. Na het set-piece vanaf de linkerflank ging een voorzet het strafschopgebied van Zwitserland in, die eindigde in een doelpunt. In de 22e minuut kopte Antonio Valencia de bal in het net. De eerste helft van de ontmoeting eindigde met een minimaal voordeel van de Zuid-Amerikanen.

Opgemerkt moet worden dat beide teams met afstandsschoten het geluk probeerden te vinden bij het doel van de vijand. Meerdere keren schoten Zwitserse spelers gevaarlijk van buiten het strafschopgebied.

De tweede helft begon levendig. Op 47 minuten na de corner maakt Zwitserland de stand gelijk. Mahmedi stuurt de bal in het doel van de Ecuadorianen, waardoor de stand gelijk komt.

Vanaf het midden van de tweede helft was de indruk dat de Zwitsers fysiek sterker zijn. In de 70e minuut maakten de Europeanen zelfs een doelpunt. De scheidsrechter annuleerde het doelpunt echter wegens buitenspelpositie.

Het einde van de wedstrijd bleek fascinerend. Elk team probeerde in de laatste minuten de overwinning te pakken. De Ecuadorianen hadden in hun laatste aanval de bal kunnen scoren, maar benutten het moment niet, wat leidde tot counteraanvallende acties van de Zwitsers. 20 seconden voor het einde van de wedstrijd dreunde de Zwitser Seferovic de bal in het doel van Ecuador. Europeanen winnen met 2-1 en pakken drie punten in de laatste seconden van de ontmoeting.

Terwijl het WK het publiek compromisloze wedstrijden voorschotelt. De besproken vergadering was geen uitzondering.