Wereldbeker Ijshockey 2019: Terugblik Op De Wedstrijd Zwitserland - Rusland

In de twee laatste rondes van de groepsfase op het Wereldkampioenschap IJshockey in Slowakije moest het Russische nationale team spelen met serieuze rivalen. Volgens het toernooireglement ontmoetten de beschuldigingen van Ilya Vorobyov op 19 mei het Zwitserse nationale team, een team dat vier overwinningen boekte in vijf ontmoetingen.

Wereldbeker ijshockey 2019: terugblik op de wedstrijd Zwitserland - Rusland

Het Zwitserse nationale team bracht een waardige ploeg naar het wereldkampioenschap hockey in Slowakije. Alle leiders van het nationale team, bevrijd van hun clubs in de NHL, voegden zich bij de gelederen van Europeanen. Minstens twee Zwitserse vijven vertegenwoordigden een formidabele kracht.

Het begin van de ontmoeting bleef bij de Russen. Al in hun eerste ploeg verdienden de Zwitserse hockeyspelers een minderheid, maar de "rode auto" slaagde er niet in het numerieke voordeel te realiseren. Daarna bleven de Russen actief spelen, waardoor de Zwitsers problemen hadden om uit hun zone te komen. In de 4e minuut van de ontmoeting rende Dmitry Orlov solo naar het doel van de keeper van het Zwitserse nationale team, maar hij kon niet scoren. Zo'n actieve actie van de verdediger ging niet voorbij zonder een spoor achter te laten - de aanvaller van "Chicago" Artem Anisimov maakte de puck af in de poorten van Ginoni. Rusland nam de leiding met 1:0.

Na het doelpunt nam het gebieds- en speelvoordeel van de Russen toe, echter zag het publiek de tweede puck in de eerste periode niet. Pas in de tweede helft van de twintig minuten begonnen de Zwitsers positioneel de poort van Alexander Georgiev aan te vallen.

Het laatste deel van de periode kon het Zwitserse nationale team zich in een troef zetten, wat werd gefaciliteerd door twee verhuizingen van de Russen. Ondanks de gevaarlijke worpen van de nominale gastheren van de wedstrijd, bleven de poorten van het Russische team intact tot de sirene voor de pauze.

De ploeg begon de tweede periode met een wedstrijd voor vier spelers. Het numerieke voordeel van de Zwitsers duurde niet lang en leidde niet tot gevaarlijke aanvallen. Al snel vertrokken de aanklachten van Ilya Vorobyov echter weer. De numerieke meerderheid van de Zwitsers was scherp, maar de doelman van de New York Rangers bleef het doel intact houden. Misschien was Alexander Georgiev in de tweede periode de beste speler van het Russische nationale team. De jonge doelman redde het Russische nationale team meerdere keren van een onvermijdelijk doelpunt.

Op de 7e minuut veranderde de score op het scorebord nog. Voor binnenlandse fans was dit verheugend, omdat Nikita Kucherov, met de overdracht van zijn vriend Nikita Gusev, de poorten van Ginoni bereikte en daarmee zijn persoonlijke dertiende punt in het toernooi verdiende op het doel + pass-systeem.

De tweede helft van de periode verliep in tweesnijdend aanvallen, maar de score veranderde niet. De Zwitsers stonden op een achterstand van 0: 2. Aan het einde van de periode begonnen de passies te koken. De teams verdienden een wederzijdse verwijdering wegens grofheid, wat leidde tot het spel in onvolledige maar gelijke composities aan het begin van de laatste twintig minuten.

De Russische ploeg bracht de derde periode netjes door, met het oog op het eigen doel. Er waren relatief minder kansen aan de poorten van Georgiev en Ginoni dan in de eerste delen van de vergadering. De Russen hadden een spelvoordeel, ze hadden meer kans om op doel te schieten. Nikita Gusev miste een kans om te scoren bij een grote kans. De aangooi van de Las Vegas-aanvaller werd weerspiegeld door de lat. 5 minuten voor tijd gaf de Toronto Maple Leafs-verdediger Nikita Zaitsev een uitstekende pass op Artyom Anisimov, waarna de spits de ronde doorschoof naar Nikita Kucherov. De Tampa-aanvaller ging één-op-één met de doelman en was trefzeker. Dit doelpunt was het laatste in de wedstrijd.

De Russen brachten de laatste vier minuten van de vergadering in de minderheid door (ze gingen twee keer met pensioen). De Zwitsers wisselden de doelman voor de zesde veldspeler, maar scoren lukte niet. In de laatste seconden van de wedstrijd speelde de bar voor binnenlandse hockeyspelers.

De eindscore van de confrontatie is 3: 0 in het voordeel van het Russische nationale team. Door dit resultaat konden de Russen aan de top van het klassement van groep B blijven.