FIFA World Cup 2014: Hoe Het Spel Werd Gespeeld Honduras - Zwitserland

Op 25 juni speelde het Zwitserse nationale elftal in de Braziliaanse stad Manaus de laatste wedstrijd in de groepsfase op het WK voetbal in Brazilië. De rivalen van de Europeanen waren het Honduras-team, dat in de beslissende fase van het toernooi geen kans meer had om de strijd voort te zetten.

FIFA World Cup 2014: hoe het spel werd gespeeld Honduras - Zwitserland

De Zwitsers hadden een overwinning nodig. Tegelijkertijd hoopten de Europeanen dat het Ecuadoraanse team Frankrijk niet zou verslaan in een parallelle wedstrijd. De Zwitserse spelers begonnen zeer actief aan de wedstrijd. Al in de eerste minuten begonnen er momenten te komen waarop de spelers van Honduras konden scoren. Al in de 6e minuut scoort de Zwitserse spits Shaqiri een waanzinnig mooie bal. Djerdan sloeg een rake klap van gemiddelde afstand in de verre negen van het doel van de tegenstander. De Zwitser kwam op voorsprong met 1-0.

Daarna vertraagden de Europeanen niet. Ze bleven actief en gevaarlijk aanvallen. Het resultaat was het tweede doelpunt voor Honduras. De Zwitser maakte een snelle aanval, waardoor Shaqiri één-op-één ging met de Hondurese doelman. De spits speelde de keeper makkelijk weg en maakte de 2-0 in het voordeel van de Europeanen.

Het fluitsignaal van de hoofdscheidsrechter van de wedstrijd zorgde ervoor dat de teams een pauze kregen met het Zwitserse voordeel in twee doelpunten.

In de tweede helft is het beeld op het veld niet veranderd. De Zwitsers waren beter, aanvallend gevaarlijker, het balbezit was aan de kant van de Europeanen. De laatste regelmaat was Shakiri's derde doelpunt in de 71e minuut. De Zwitserse aanvaller toonde zich in al zijn glorie in het toernooi, nadat hij in de beslissende groepswedstrijd een hattrick had uitgedeeld.

Zwitserland verslaat Honduras met 3-0 en gaat vanaf de tweede plaats door naar de play-offs van het WK. De rivalen van de Europeanen in de 1/8 finale zullen de formidabele Argentijnen zijn.