FIFA World Cup 2014: Hoe Frankrijk Zwitserland Versloeg

De Braziliaanse stad El Salvador had de eer om gastheer te zijn van een wedstrijd tussen de nationale teams van Frankrijk en Zwitserland in de tweede ronde van het wereldkampioenschap voetbal. Beide teams behaalden overwinningen bij de start van het toernooi, dus de wedstrijd in kwestie was belangrijk vanuit het oogpunt van de strijd om de eerste plaats in het E-kwartet op de FIFA World Cup.

FIFA World Cup 2014: hoe Frankrijk Zwitserland versloeg

De wedstrijd tussen de nationale teams van Frankrijk en Zwitserland is tot nu toe de meest productieve van het toernooi geworden. In totaal vielen er zeven doelpunten in de wedstrijd.

De Fransen waren de solisten in de eerste helft. Ze begonnen actief en wisten in de 18e minuut twee keer te scoren. Eerst scoorde hij na een hoekschop in de 17e minuut een doelpunt van Olivier Giroud en een minuut later bracht Blaise Matuidi de Zwitserse doelman opnieuw van zijn stuk. Frankrijk leidde met 2-0 en deed het gemakkelijk en natuurlijk. Al snel hadden de wereldkampioenen van 1998 recht op een penalty, maar Benzema kon het derde doelpunt niet maken - eerst redde de keeper en toen raakte de speler van het Franse nationale team het frame op de finishlijn. Dit evenement moest de Zwitsers opvrolijken, maar in plaats daarvan misten ze meer. In meerdere passes organiseerden de Fransen in de 40e minuut een snelle tegenaanval, die eindigde met opnieuw scoren. Voorname Mathieu Valbuena. Zo hebben de Fransen al voor de rust een comfortabele voorsprong veiliggesteld.

Ook de tweede helft begon vrolijk. Er vielen nog meer goals. Eerst scoorden de Fransen twee keer, na een volkomen onfatsoenlijke score - 5 - 0. Benzema, na een wonderbaarlijke pass van Pogba, scoorde zijn derde doelpunt in 67 minuten en haalde de beste scorers van het toernooi in. En in de 73e minuut stelde Sissoko eindelijk alle fans van Zwitserland teleur.

Aan het einde van de wedstrijd zag het publiek nog twee ballen. Toegegeven, nu hebben de Zwitsers zich onderscheiden. Eerst trapte Blerim Dzhemili met een vrije trap één doelpunt af. Dit gebeurde na 81 minuten. Zes minuten later wist de Zwitser nog meer te scoren. Het doelpunt is erg mooi geworden. Granit Jaka, na een uitstekende pass vanuit de diepte, stuurde de bal in het doel met de eerste aanraking in de vlucht. Zo zoeten de Zwitsers de bitterheid van de nederlaag, maar het eindresultaat op het scorebord 2-5 kan voor hen niet bevredigend zijn.

Frankrijk pakt zes punten en wordt na twee rondes de enige leider van Groep E, Zwitserland heeft nog drie punten over.