FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Engeland - Italië

Het Braziliaanse wereldkampioenschap komt stilaan in een stroomversnelling. In Groep D vond een van de meest verwachte ontmoetingen van de voorbereidende fase plaats op 14 juni - Engeland speelde tegen Italië. In de Braziliaanse stad Manus bij het Amazonia-stadion konden toeschouwers de strijd van de voetbaltitanen aanschouwen.

anglia_italia

De eerste helft begon langzaam. Misschien kwam dit door de ondraaglijke hitte die in Manus heerste. De Italianen controleerden de bal iets meer en de Britten controleerden de Italiaanse doelman Sirigu met afstandsschoten.

Andrea Pirlo was de solist in het midden van het veld. Het was genoeg voor deze man om de bal niet eens aan te raken om het eerste doelpunt te maken. In de 35e minuut na de corner miste maestro Pirlo de bal zo slim dat de Britten niet meteen doorhadden hoe de ronde in het doel belandde na het meest nauwkeurige schot van Marchisio van buiten het strafschopgebied. 1 - 0 Italië nam de leiding.

Voor een korte tijd vierden fans van de viervoudige World Cup-winnaars hun succes. Al in de 37e minuut voerden de voorouders van het voetbal een ingenieuze snelle aanval uit. Slechts een paar passen en Sturridge schiet Sirigu - de score wordt 1-1. Het spel begon geleidelijk aan momentum te krijgen. De vaardigheid van de spelers van beide teams demonstreerde het algemene niveau van de reuzen van het wereldvoetbal.

Aan het einde van de helft misten de Italianen een goede kans om de poort van de Britten te raken. "Supermario" gooide Hart geniepig, maar de verdediger veegde de bal van het net. Na het uitspelen van de corner raakte Kandreva de doelpaal van de Britten. De eerste helft eindigde met zo'n aanval.

De tweede helft van de bijeenkomst begon met de aanvallen van de Britten. In de 50e minuut werden de aanvallende impulsen van de grondleggers van het voetbal echter gekoeld door Mario Balotelli. Kandreva rekende af met de Engelse verdediger en gaf een geweldige service aan de verre paal, waar Balotelli de bal met zijn hoofd het doel in stuurde. 2-1 werden genomen door de Italianen.

De tweede helft van de helft werd besteed aan de aanvallen van het Engelse nationale team. De spelers van Squadra Azura dachten niet eens aan de aanval. De Italianen volhardden, en ze deden het op een manier die misschien niemand anders ter wereld kan. Meerdere keren redde Sirigu Italië na gevaarlijke treffers, maar over supergoalmomenten aan de poorten van de viervoudig wereldkampioenen hoefde niet te worden gesproken.

In de gecondenseerde tijd verhoogde Andrea Pirlo de score bijna, maar zijn schitterende vrije trap raakte de lat.

Het fluitsignaal van de scheidsrechter registreerde de moeilijkste overwinning van het Italiaanse nationale team met 2-1 op een formidabele tegenstander. Nu zullen de Britten in de tweede ronde van Uruguay moeten winnen, wat op zich ook de moeilijkste opgave lijkt. De squadra azura wordt op punten vergeleken met Costa Rica en stijgt naar de top van de dodengroep van het WK.