FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Costa Rica - Engeland

Op 24 juni vond in Groep D op het WK voetbal in Brazilië een wedstrijd plaats tussen de nationale teams van Costa Rica en Engeland. De Europeanen hadden na de groepsfase al een reis naar huis veiliggesteld en de Costa Ricanen maakten zich op voor de play-offs.

FIFA World Cup 2014: hoe was de wedstrijd Costa Rica - Engeland

De voorouders van het voetbal hadden geen andere keuze dan hun fans op de een of andere manier te plezieren met de eerste en enige overwinning in het toernooi. De Britten zagen er echter niet zo cool uit als velen hadden verwacht voor de start van het WK.

De eerste helft was gierig met scherpe aanvallen en scoringskansen. Van de gevaarlijke situaties die zich aan de poorten van beide teams voordeden, zijn slechts twee afleveringen te onderscheiden. Eerst, in de 23e minuut, voerde een Costa Ricaanse speler met de naam Borges een slimme vrije trap uit. De bal raakte de lat van het Britse doel. Daarna hadden de Europeanen kunnen scoren vanaf de standaard. Echter, Sturridge, vanaf een prima positie na een hoekschop, miste het doel na een korting van een van zijn partners.

De eerste helft eindigde in een doelpuntloos gelijkspel 0 - 0.

In de tweede helft van de meeting zagen de Britten er iets actiever uit, maar dit hielp hen niet om hun enige overwinning in het kampioenschap te behalen. Onder de gevaarlijke aanvallen is het de moeite waard om het moment met Sturridge na 65 minuten te onthouden. Partners brachten de Britten naar het doel, maar het gevaarlijke moment met een doelpunt eindigde niet - Sturridge schoot van dichtbij langs zowel de keeper als de poort.

Het uiteindelijke resultaat van de ontmoeting 0 - 0 geeft duidelijk weer hoe de wedstrijd was. Waarschijnlijk kregen de fans van de Britten, zelfs in deze wedstrijd, geen voldoening voor de twee eerdere nederlagen van hun team. En heel Costa Rica viert een ongekend succes. Het Midden-Amerikaanse team komt met zeven punten op de eerste plaats in de groep dode. Nu moeten de Costa Ricanen wachten op hun rivaal in de 1/8 finale van het WK.