FIFA World Cup 2014: Hoe Spanje Verloor Van Chili

Op 19 juni, in de tweede wedstrijd van de dag in het beroemde stadion in Rio de Janeiro "Maracana", vond de beslissende wedstrijd voor het Spaanse nationale team voor de voortzetting van de strijd in de Wereldbeker plaats. De tegenstanders van de huidige wereldkampioenen waren de onverzettelijke Chilenen.

Ispanië - Chili_

Het Spaanse elftal, dat de openingswedstrijd van het kampioenschap verloor van Nederland (1 - 5), had geen recht op een fout in het duel met de Chilenen. De hoofdcoach van de "red fury" bracht een aantal wijzigingen aan in de basisopstelling van de ploeg. Er was met name geen plek aan de basis van de bekende middenvelder Xavi. De Spanjaarden hadden een overwinning nodig om de strijd voort te zetten om uit de groep te komen.

De wedstrijd begon met een gevaarlijke aanval van de Zuid-Amerikanen, maar een snel doelpunt bleef uit. De Spanjaarden reageerden met een schrijnend moment, maar de doelman redde de Chileense nationale ploeg. In de 20e minuut van de ontmoeting kregen de Spaanse spelers, nadat ze de bal in het midden van het veld hadden verloren, een snelle tegenaanval op eigen doel, met als resultaat de bal van Eduardo Vargas. De Chileense nationale ploeg nam de leiding, maar op dat moment leek het erop dat dit de Zuid-Amerikanen niets opleverde.

Een paar minuten later sloeg Diego Costa van dichtbij op doel, maar miste het doel. En toen kreeg Spanje het tweede doelpunt in het eigen net. Aan het einde van de eerste helft schoot Alexis Sanchez een vrije trap binnen, maar Casillas werd gered. De bal stuiterde echter op de Chileense speler Charles Arangis, die vanuit een teen in het doel schoot. Het was 44 minuten in de rust en de Chilenen kwamen op voorsprong met 2-0. De eerste helft van de ontmoeting was voorbij.

In het tweede spelsegment haastten de Spanjaarden zich om aan te vallen. Busquets kreeg een grote kans, maar wist het bijna lege doel van enkele meters niet te raken. De Chilenen daarentegen dachten in de eerste helft van de tweede helft niet eens aan aanvallen, maar behielden de verdediging. Toegegeven moet worden dat de Zuid-Amerikanen het hebben gedaan. Spanje heeft niet zoveel gecreëerd als zijn fans zouden willen.

Na 70 minuten begonnen de Chilenen zeldzame tegenaanvallen te doen. In een van hen zou Mauricio Isla de hele intrige kunnen "doden". De speler van Juventus kon de pass echter niet afmaken. Isla gleed na de bal de tackle in en schoot boven de lege hoek van het doel. Daarna bleven de Spanjaarden in doodsangst aanvallen, leverden ze afstandsschoten, maar de Chileense doelman Bravo liet de bal niet over de doellijn gaan.

De eindscore van 2-0 in het voordeel van Chili stelt de Spanjaarden in staat om hun koffers te pakken en zich voor te bereiden op de vlucht naar huis. De Zuid-Amerikanen halen de Nederlanders in en spelen in de wedstrijd van de derde ronde om de eerste plaats in groep B. Chili en Nederland hebben tot nu toe elk 6 punten.