Wereldkampioenschap Ijshockey 2019: Terugblik Op De Wedstrijd Rusland - Oostenrijk

Op 12 mei speelde het Russische nationale ijshockeyteam zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van het WK in Slowakije. De afdelingen van Ilya Vorobyov werden tegengewerkt door Oostenrijkse hockeyspelers, bekend om hun onverzettelijkheid in wedstrijden met de leiders van het wereldhockey.

Wereldkampioenschap ijshockey 2019: terugblik op de wedstrijd Rusland - Oostenrijk

In de wedstrijd tegen het Oostenrijkse nationale team werd het Russische team als de onbetwiste favoriet beschouwd. De Russen begonnen deze status vanaf de eerste minuten te bevestigen en ontketenden een golf van aanvallen op het doel van de tegenstander. Al aan het begin van de periode had Nikita Kucherov zich kunnen onderscheiden, die vanuit een voordelige positie speelde op het wisselen van de stick boven de lat, en de van overzee ingevlogen verdediger Nikita Zadorov met zijn aangooi op de lat. Maar de Oostenrijkers waren ook in staat om de ijver van de Russen een beetje af te koelen met verschillende gevaarlijke aanvallen.

De allereerste puck in de periode werd gescoord bij het spelen in ongelijke composities. Op de 13e minuut van de vergadering bekeerden de Russen opnieuw de meerderheid. Speciale brigades met sterren als Evgeny Malkin, Nikita Kucherov, Evgeny Dadonov en anderen speelden het moment opnieuw op een voorbeeldige manier. Dadonov ontving een prachtige uitzending van Gusev en raakte de Oostenrijkse poort vanuit de halve zone. Dit was het derde doelpunt voor de Florida-spits. Volgens deze indicator is Dadonov momenteel de beste sluipschutter van het nationale team. Direct na de gemiste puck wisten de Oostenrijkers een drie-in-één exit te organiseren, maar maakten geen gebruik van hun moment. Tot het einde van de periode veranderde de score op het scorebord niet, ondanks de meer dan drievoudige superioriteit van het Russische nationale team in schoten op doel.

Het Oostenrijkse elftal begon actiever aan de tweede periode, zo blijkt uit de statistieken over treffers op doel. Lange tijd konden de Russen de nauwkeurigheid van hun worpen niet verbeteren en de Oostenrijkers bedreigden het doel van Georgiev keer op keer gevaarlijk. In de eerste helft van de tweede periode waren de Oostenrijkers dichter bij een doel dan de Russen. Maar op de 15e minuut werd de vaardigheid van binnenlandse hockeyspelers nog steeds aangetast. Gusev en Kucherov speelden een uitstekende combinatie, waarna de meest productieve spits van het reguliere seizoen van de NHL in 2018-2019, Tppa-aanvaller Nikita Kucherov het tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde (en zijn tweede persoonlijke doelpunt in het toernooi).

Al in de volgende ploeg als onderdeel van het Russische nationale team, betrad CSKA-spits Ivan Telegin voor het eerst de ijsbaan op het WK 2019. Na minder dan tien seconden op het ijs te hebben doorgebracht, stuurde het 'legerteam' van het veld de puck door naar het doel van de Oostenrijkers na de transfer van onze aanvoerder Ilya Kovalchuk. Het scorebord verlichtte de cijfers 3: 0 in het voordeel van het Russische nationale team. Voor het fluitsignaal voor de rust veranderde de stand niet.

15 seconden na het begin van de laatste twintig minuten scoorde Evgeny Dadonov het vierde doelpunt tegen de Oostenrijkers. De statistieken identificeerden verdediger Mikhail Sergachev en Pittsburgh Penguins aanvaller Yevgeny Malkin als assistenten van de aanvaller.

De eindscore op het scorebord werd bepaald door de aanvoerder van de Russen Ilya Kovalchuk, die na de transfer van Dmitry Orlov van een patch voor de vijfde keer de poort van het Oostenrijkse nationale team bereikte. Dit doelpunt was het eerste doelpunt voor onze aanvoerder in het toernooi en het 35e doelpunt in de IIHF Wereldkampioenschappen.

Net als in de wedstrijd in de eerste ronde stuurden de Russen vijf doelpunten naar hun tegenstander. Het is verheugend dat in de game die wordt beoordeeld, de poorten van Ilya Vorobyovs aanval intact zijn gebleven.

Na twee speelrondes op het WK 2019 hebben de Russen honderd procent punten met twee overwinningen in twee wedstrijden (zes punten).