Wereldkampioenschap Ijshockey 2019: Terugblik Op De Wedstrijd Canada - Frankrijk

Het WK ijshockey komt stilaan in een stroomversnelling. Daarnaast beginnen de belangrijkste kanshebbers voor gouden medailles wederzijds begrip in hun squadrons op te bouwen. Dit wordt geholpen door wedstrijden van de groepsfase met teams die duidelijk inferieur zijn in de klas. Kijkers konden een soortgelijke wedstrijd in Kosice zien, uitgevoerd door het Canadese nationale team.

Wereldkampioenschap ijshockey 2019: terugblik op de wedstrijd Canada - Frankrijk

In de vierde ronde van de voorfase in Groep A speelde de nationale ploeg van Canada tegen de Franse nationale ploeg. De toernooipositie verplichtte de grondleggers van hockey om de wedstrijd met alle ernst te benaderen, omdat de Canadezen na drie wedstrijden slechts zes punten in hun bezit hadden (twee overwinningen en één nederlaag van de gastheren van het Slowaakse kampioenschap).

Zoals verwacht begonnen de Canadezen actief aan de wedstrijd, maar konden ze in de eerste minuten niet op het doel van de rivalen komen. Bij het spelen in gelijke composities hield het Franse nationale team waardig stand. Het scorebord veranderde voor het eerst nadat de Europeanen een schrapping verdienden. Bij het spelen van 5 op 4 hadden de Canadese hockeyers geen tijd om gevaarlijke momenten te creëren, aangezien de Fransen vrijwel direct weer vertrokken. Ruim een minuut had het Canadese nationale team een voorsprong van twee spelers. Zo'n voordeel deed zich al snel voelen. In de 9e minuut van de ontmoeting stuurde Anthony Manta de puck in het doel van het Franse nationale team met een nauwkeurige aangooi vanuit de rechter inworpcirkel.

Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. In de 11e minuut van de ontmoeting scoorde de Edmonton Oilers en Maple Leaves-speler Darnell Nurse met een briljante pass op het lege net van Las Vegas-aanvaller en leider Jonathan Marchesso.

Aan het einde van de periode nam de jonge Tampa Bay Lightning-spits Anthony Cirelli de leidende rollen in het Canadese nationale team op zich. Eerst raakte de worp van de teamgenoot van Nikita Kucherov de paal en in de 17e minuut, nadat hij een pass van achter het hek had gekregen, maakte Cirelli de Franse doelman nog steeds voor de derde keer van streek. De score 3:0 in het voordeel van de Canadese nationale ploeg hield stand tot het fluitsignaal voor de eerste pauze.

Tegen de verwachting van de Canadese fans in, kon hun nationale team in de tweede periode de nederlaag van de Fransen niet voortzetten. De esdoornbladspelers vielen aan, maar konden de poort niet raken. Bovendien verdienden overzeese meesters tijdens de periode twee keer verwijdering. Het Franse nationale team kon de eerste niet realiseren en miste het zelfs bijna in een gevaarlijke tegenaanval. De Europeanen speelden het tweede numerieke voordeel veel beter uit. In de 17e minuut van de periode, toen er nog zes seconden te gaan waren voordat de verdreven Canadees naar buiten kwam, gooide Damien Fleury onweerstaanbaar in de nabije bovenhoek van het doel van de doelman van Canada en Philadelphia Flyers Hart. De stand werd 3:1 in het voordeel van buitenlandse hockeyspelers. De cijfers op het scorebord veranderden pas aan het einde van de tweede periode.

Na 3 minuten in de slotperiode wisten de Fransen hun tweede doelpunt te scoren. De Duitse legionair Europeanen Anthony Resch profiteerden van de traagheid van de Canadese verdedigers en raakten de poort van Kasper Hart, waardoor het gat tot een minimum werd beperkt.

Na de gemiste puck begonnen de Canadezen actiever te spelen. De vrucht hiervan was het tweede doelpunt van Anthony Manta in de wedstrijd. In de 9e minuut van de periode maakte de spits een granaat van een cent in het Franse doel. De score werd 4: 2 in het voordeel van de “esdoornbladeren”. Twee minuten later bracht Mark Stone de Fransen voor de vijfde keer van slag met een halve zoneworp.

Aan het einde van de wedstrijd begonnen teamspelers regelmatig te vertrekken. Het laatste deel van de ontmoeting werd gespeeld door de nationale teams in ongelijke composities. De score op het scorebord is niet veranderd. Team Canada won hun derde wereldkampioenschapsoverwinning met een totaalscore van 5: 2.