Wereldkampioenschap Ijshockey 2019: Terugblik Op De Wedstrijd Rusland - Italië

Na drie overwinningen in de openingswedstrijden op het Wereldkampioenschap IJshockey 2019, kreeg het Russische nationale team in de vierde ronde van de voorfase van de Bratislava-groep tegenstand van het Italiaanse nationale team. Voor aanvang van de ontmoeting werden de Russen beschouwd als onvoorwaardelijke favorieten, omdat het niveau van hockey in Rusland en Italië aanzienlijk verschilt.

Wereldkampioenschap ijshockey 2019: terugblik op de wedstrijd Rusland - Italië

Voorafgaand aan de wedstrijd met het Russische nationale ijshockeyteam gaven enkele Italiaanse spelers toe dat een 1:5-nederlaag acceptabel zou zijn voor hun nationale team. Natuurlijk gingen Italiaanse atleten naar de site als beruchte buitenstaanders, maar hockey is een onvoorspelbare sport, dus onze tegenstanders gaven nog steeds niet de hoop op om hun puntenvoorraad aan te vullen.

De Russen begonnen actief aan de wedstrijd. Al na 31 seconden raakte Nikita Zaitsev met zijn worp de poort van de Italianen. Na het winnen van een inworp in het buitenland trok Nikita Gusev een uitstekende pass op de verdediger van Toronto, waarna de score op het scorebord werd geopend.

Het tweede doelpunt in de wedstrijd werd opnieuw gescoord door het Russische verdedigingsteam. Dit keer Dinar Khafizullin in de 9e minuut nadat de passes van Gusev en Kucherov het Italiaanse doel troffen. Na twee tegengoals had de Italiaanse nationale ploeg een eigen moment, maar de puck na de aangooi van Mike Rose raakte de paal van Andrei Vasilevsky.

In de tweede helft van de eerste periode zag het publiek nog twee doelpunten van de Russen. Dit keer scoorde het team van Washington Capitals. Eerst opende Evgeny Kuznetsov de score voor zijn doelpunten in het toernooi na de pass van Alexander Barabanov vanuit het doel in de 14e minuut, en Alexander Ovechkin scoorde drie minuten voor het einde van de periode. De eindstand na de eerste twintig minuten is 4: 0 in het voordeel van het Russische nationale team.

In de tweede periode bleven de aanvallen van Ilya Vorobyov het Italiaanse nationale team verslaan. Het duurde minder dan dertig seconden in het tweede spelsegment voordat de score 5: 0 werd. Evgeny Kuznetsov liep één-op-één weg met de keeper en stuurde nauwkeurig een granaat tussen de schilden van de keeper. Op de 7e minuut trad de centrumspits van "Washington" op als assistent en maakte een transfer naar de aanvoerder van onze nationale ploeg. Ilya Kovalchuk profiteerde vakkundig van de pass van Kuznetsov en raakte voor de zesde keer het doel van het Italiaanse nationale team.

Het Russische nationale team scoorde het volgende doelpunt in de meerderheid. Evgeny Dadonov onderscheidde zich met de overdracht van Nikita Kucherov. Dit was het vijfde doelpunt in het toernooi voor de aanvaller van Florida Panthers. Volgens deze indicator is Dadonov opgenomen in de lijst met de beste sluipschutters van het hele kampioenschap.

Het Russische nationale team speelt nog steeds in ongelijke samenstellingen op dit toernooi. De meerderheid wordt gerealiseerd, in de minderheid mist het binnenlandse team niet. Daarnaast werden de Italianen in een viermanswedstrijd door de Russen gegooid. Mikhail Grigorenko scoorde in de 17e minuut van de periode in de minderheid.

Sirena voor de pauze kondigde het einde van de tweede periode aan met een totaalscore van 8: 0 in het voordeel van het Russische nationale team.

De belangrijkste intrige van het laatste deel van de wedstrijd was of het Russische nationale team tien doelpunten zou kunnen maken, en de Italianen minstens één. De Russen voldeden aan hun taak. In de vijfde minuut van de periode scoorde Nikita Kucherov het negende doelpunt van de wedstrijd met een lange worp, en een minuut later maakte Evgeny Dadonov een persoonlijke dubbel in de wedstrijd en bracht de stand op een onfatsoenlijke manier. De Italianen waren dicht bij hun taak, maar op het moment dat de Russische doelman zijn ploeg niet kon helpen, werd de nationale ploeg gered door de lat.

De eindscore van de wedstrijd Rusland - Italië 10: 0. Deze overwinning was de grootste voor het Russische nationale team sinds de prestatie van het Russische team op de Wereldkampioenschappen ijshockey.