Wereldkampioenschap Ijshockey 2019: Terugblik Op De Wedstrijd Letland - Rusland

Op 18 mei 2019 speelde het Russische nationale ijshockeyteam zijn vijfde wedstrijd op het WK in Slowakije. De afdelingen van Ilya Vorobyov werden tegengewerkt door Letse hockeyspelers, die hun kansen op het bereiken van de beslissende fase van het WK nog niet hadden verloren. Er werd verwacht dat het spel koppig en compromisloos zou zijn.

Wereldkampioenschap ijshockey 2019: terugblik op de wedstrijd Letland - Rusland

Om de kansen op het bereiken van de play-offs van het Letse nationale team te behouden, was het noodzakelijk om punten te pakken van het Russische team. De Baltische hockeyers zijn goed ingespeeld op de komende wedstrijd, dat bleek al bij de eerste shifts.

Het eerste deel van de wedstrijd vond plaats onder hoge druk van de Letten. De hockeyers van het Russische nationale elftal hadden flinke problemen om uit de eigen zone te komen. Echter, na de eerste wissel van de drie Ovechki - Kuznetsov - Barabanov, verhuisde het spel naar het doel van het Letse nationale team. Legionairs uit Washington stonden de Letten niet toe hun eigen zone te verlaten, waardoor gevaarlijke momenten ontstonden. Een dergelijke activiteit van de Russen leidde niet tot een achtergelaten puck.

Halverwege de periode begonnen de verhuizingen. Aanvankelijk speelden de nationale teams in gelijke, maar onvolledige composities (vier tegen vier), en toen vertrokken de Russen weer. Met vier tegen drie wist de Letse nationale ploeg de score in de wedstrijd te openen. In de 11e minuut scoorde Oskar Tsibulskis en raakte hij de nabije hoek van het doel van Andrei Vasilevsky. De doelman van Tampa Bay Lightning wist door de snelle transfer van Letten niet te verhuizen. De hoek van het doel van de Russen bleef onbeschermd.

Al snel kreeg het Russische nationale team de kans om zich te herstellen. De aanvallen van Ilya Vorobyov speelden vier minuten lang in de meerderheid. Gedurende deze tijd trof een vlaag van aanvallen de poort van het Letse team. Nikita Kucherov en Gusev raakten het frame, Alexander Ovechkin gooide meerdere keren gevaarlijk op doel. Al deze pogingen leidden niet tot een doelpunt. Het Letse nationale team stond heldhaftig op.

Aan het einde van de periode hadden de Russen meer kunnen missen in een gevaarlijke tegenaanval, maar Andrei Vasilevsky redde de ploeg. Voor het eerst in het toernooi verloor het Russische nationale team tijdens de wedstrijd. De telling voor de sirene voor de pauze is niet veranderd. Letland leidde met 1:0.

Aan het begin van de tweede periode wisten de Russen de stand gelijk te trekken. Krachtig afstandsschot van Dmitry Orlov bereikte zijn doel. Het kostte de verdediger van Washington Capitals slechts 27 seconden vanaf de inworp om het scorebord gelijk te trekken.

In de 4e minuut van de periode werd het voordeel van de meer ervaren hockeyspelers aangetast. De Russische meerderheidsbrigade onder leiding van Evgeny Malkin organiseerde de tweede puck tegen de Letse hockeyers. Nikita Gusev onderscheidde zich met de overdracht van Evgeny Dadonov. Na het doelpunt bleven de Russen domineren. De "rode auto" viel veel en gevaarlijk aan, wat resulteerde in het derde doelpunt tegen het Letse nationale team. Dit keer scoorde de topscorer van het huidige toernooi, Nikita Kucherov, één op één met de doelman.

Het einde van de periode voor het Russische nationale team bleek verfrommeld. Reden hiervoor waren twee schrappingen, waardoor binnenlandse hockeyspelers de tweede twintig minuten drie samen moesten afmaken tegen vijf rivalen. De verdediging van de Russen hield stand, de score 3:1 bleef staan tot de sirene voor de rust.

In de slotperiode zagen de kijkers de achtergelaten wasmachines niet. Het dichtst bij een doelpunt waren de Russische hockeyspelers Nikita Kucherov en Dmitry Orlov, maar de worpen van deze hockeyspelers ontbraken nauwkeurigheid. Voor het Letse nationale team speelde het frame van de poort. De eindscore van de wedstrijd 3: 1 in het voordeel van het Russische nationale team stelde de binnenlandse spelers in staat om de vijfde overwinning in het toernooi te behalen, waardoor het Russische team de eerste lijn in de tabel in groep B van het WK 2019 behoudt.