Wereldkampioenschap Ijshockey 2019: Terugblik Op De Wedstrijd Rusland - Noorwegen

Op 10 mei begon het Russische nationale team aan zijn reis op het Wereldkampioenschap ijshockey 2019. De eerste rivaal van de Russen in de groepsfase was het nationale team van Noorwegen. De wedstrijd vond plaats in de hoofdstad van Slowakije, Bratislava.

Wereldkampioenschap ijshockey 2019: terugblik op de wedstrijd Rusland - Noorwegen

Het Russische nationale team begon, zoals verwacht, actief aan de wedstrijd tegen het Noorse team. De Russen vielen vaker aan, ze hadden de puck meer in het buitenland. Het enige onderdeel waarin het Russische nationale team aan het begin van de wedstrijd verloor, was de inworp. Onze centrumspitsen hebben de eerste vier introducties van de puck van het spel verloren.

Het eerste gevaarlijke moment in de periode kan worden beschouwd als de aanval op het doel van Nikita Kucherov, die vanaf de helft van de zone de puck het doel in probeerde te smokkelen, maar de rubberen schijf raakte de handgreep van de Noorse keepersstick. Al snel schoot onze verdediger Dinar Khafizullin gevaarlijk op doel, maar de puck ging niet over het gekoesterde lint.

In het midden van de periode verdiende het Russische nationale team de eerste verwijdering. Ilya Kovalchuk, de aanvoerder van het nationale team, werd tegengehouden door een illegale ontvangst. Het kostte de Russen 11 seconden om de eerste meerderheid te realiseren. Evgeni Malkin gaf een uitstekende pass van buiten het doel, waarna de Florida Panthers-aanvaller Evgeny Dadonov de score in de wedstrijd opende. Een andere assistent van het eerste doelpunt op het WK 2019 voor het Russische nationale team was Nikita Kucherov.

Direct na het doelpunt verdienden de Russen een verwijdering. De Noren waren echter niet in staat de meerderheid te bekeren, hoewel er gevaarlijke aanvallen werden waargenomen bij de Vasilevsky-poort.

In de 15e minuut van de periode wisten de Russen het tweede doelpunt te scoren. De auteur van het doelpunt was Artem Anisimov, die, na een pass van Grigorenko te hebben ontvangen, het projectiel onder een ongemakkelijke hand kon verplaatsen en met een cent de bovenhoek van het Noorse doel kon raken. De eerste periode eindigde met een score van 2: 0 in het voordeel van de Russen.

Het Russische nationale team begon de tweede periode met een verwijdering. Evgeni Malkin kreeg twee strafminuten voor het raken van een tegenstander op de stick. De Noren kenden de meerderheid niet.

In de 9e minuut van de tweede periode kreeg het Russische nationale team een tweede kans om in de meerderheid te spelen. Ook de samenstelling van de meerderheidsbrigade stelde deze keer niet teleur. Nikita Kucherov raakte in de 9e minuut van de periode na de transfer van zijn teamgenoot uit Tampa Mikhail Sergachev de poort van de Noren vanaf de rechtercirkel van de inworp.

Een minuut later verdienden de Russen opnieuw het recht om in de meerderheid te spelen. Voor de derde keer was een team onder leiding van Malkin, Kucherov en Dadonov de eerste die de poorten van de rivalen aanviel. De vierde puck liet niet lang op zich wachten. Malkin en Dadonov herhaalden de combinatie van de eerste periode, waarna de Florida-spits zijn tweede doelpunt en het vierde doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Tot het einde van de periode is de rekening niet gewijzigd. Voor de laatste pauze stonden de Russen met 4:0 voor.

De Russen begonnen actief aan de laatste twintig minuten. Na amper anderhalve minuut stuurde Nikita Gusev uit Las Vegas, na een pass van Nikita Kucherov, de vijfde puck in het doel van de Noren. Dit doelpunt was het laatste voor het Russische nationale team in de wedstrijd.

De afdelingen van Ilya Vorobyov werden aan het einde van de vergadering ingevet. Andrei Vasilevsky slaagde er niet in zijn eerste schone lei in het toernooi te registreren. Het Noorse nationale team wist op 17 en 18 minuten twee goals in ons doel te gooien. De eindscore is 5: 2 in het voordeel van het Russische nationale team.

Ondanks de twee tegengoals versloegen de Russen het Noorse nationale team in de klasse. Het bleek dat het niveau van NHL-spelers beduidend hoger is dan dat van de Scandinavische hockeyers.