Hoe Het Russische Nationale Ijshockeyteam Presteerde Op Het Wereldkampioenschap

Van 4 tot en met 20 mei vond het Wereldkampioenschap IJshockey 2012 plaats. De spelen werden gehouden in twee buurlanden: Finland en Zweden, meer bepaald in hun hoofdsteden - Helsinki en Stockholm.

Hoe het Russische nationale ijshockeyteam presteerde op het Wereldkampioenschap 2012

De 16 nationale teams waren verdeeld in twee groepen: Rappu N, die de voorrondes speelde op het ijs van de Hartwall Arena in Helsinki, en Groep S (waaronder ook het Russische nationale team), die de voorronde speelde in de Globe Arena in Stockholm. Volgens de resultaten van de wedstrijden bereikten de volgende teams de play-offs: van Groep H - de nationale teams van Canada, de VS. Finland en Slowakije, uit groep S - teams uit Rusland, Zweden, Tsjechië en Noorwegen. Het Russische nationale team was de enige die alle 7 wedstrijden van de voorbereidende fase won.

Daarna speelde ons team consequent wedstrijden met het Noorse nationale team in de kwartfinales, met een score van 5: 2, en met het Finse nationale team in de halve finale, met een score van 6: 2. In de laatste laatste ontmoeting zou ze spelen met het Slowaakse nationale team, dat de Canadezen versloeg in de kwartfinales (4: 3), en in de halve finale - de Tsjechen (3: 1).

De wedstrijd om de gouden medailles vond plaats op 20 mei op het ijs van de Hartwall Arena. Het stadion was tot de nok toe gevuld. Het Russische nationale team gold als ondubbelzinnig favoriet, maar de Slowaken hadden nooit onderschat mogen worden. Alleen al het feit dat ze de finale bereikten en zo formidabele rivalen als de Canadezen en Tsjechen versloegen, zei veel.

En de Slowaken bewezen meteen dat ze erg vastberaden zijn. Al in de tweede minuut van de eerste periode openden ze een rekening! De aanvoerder van hun nationale team Z. Haro verraste onze doelman met een krachtige worp vanaf de blauwe lijn. Zo'n start had iedereen kunnen ontmoedigen, maar tot eer van onze spelers raakten ze niet in de war, grepen ze het initiatief en begonnen ze gevaarlijke momenten te creëren aan de poort van het Slowaakse team. In de 10e minuut gaf Datsyuk een nauwkeurige langeafstandspass op Ovechkin, hij barstte in de zone en maakte een pass van de linkerkant naar Semin, die de puck in het doel van doelman Laco gooide. Het tweede deel van de periode werd gehouden in tweesnijdende aanvallen, de teams vertrokken naar de pauze met dezelfde score 1: 1.

In de 6e minuut van de tweede periode scoorden onze hockeyspelers het tweede doelpunt, Perezhogin scoorde. En in de 14e minuut werd de score 3: 1, toen Tereshchenko en Shirokov vakkundig een twee-op-een exit implementeerden. Na amper twee minuten vloog de puck opnieuw in de poort van Laco na een aangooi van Semin, die één op één uitkwam met de Slowaakse doelman.

Onze hockeyspelers "vingen de moed", en hoewel de Slowaken koppig weerstand boden, in de tegenaanval, was de uitkomst van de wedstrijd al duidelijk. In de derde periode scoorde het Russische nationale team nog twee doelpunten voor de Slowaken, waarvan één in reactie toen het in de minderheid speelde. De eindstand is 6:2 in ons voordeel. Het was een hele mooie en verdiende overwinning! Alle sportcommentatoren merkten unaniem het hoge niveau van ons team op, dat de tegenstander geen kans liet.