1/8 Finale FIFA Wereldbeker 2014: Colombia - Uruguay

Op 28 juni was Rio de Janeiro gastheer van de tweede wedstrijd van de 1/8 finale van de FIFA World Cup in Brazilië. In het beroemde Maracanã-stadion ontmoette het nationale team van Colombia het nationale team van Uruguay.

1/8 finale FIFA Wereldbeker 2014: Colombia - Uruguay

De wedstrijd tussen de nationale teams van Colombia en Uruguay werd beschouwd als een van de meest onvoorspelbare van de eerste acht play-offs van het wereldkampioenschap voetbal. Dat is geen toeval, want beide teams beschikken over een kwalitatief hoogstaande selectie van spelers die in staat zijn een resultaat neer te zetten. Het spel werd gezien als koppig en vermakelijk.

Eigenlijk liep alles een beetje anders. Het Colombiaanse team bleef hun fans verrassen met kwaliteitsvoetbal, waar zelfs de Uruguayanen niet tegen konden. De eerste helft van de wedstrijd werd gedomineerd door de Colombianen. Het was duidelijk dat de spelers van dit team beter met de bal omgingen, hun aanvallen waren wat beter en gevaarlijker. Het natuurlijke resultaat van de eerste helft was dan ook het doelpunt van James Rodriguez in de 28e minuut van de ontmoeting. De Colombiaanse spits nam de paardenpass van zijn partner op de borst en sloeg bij de tweede treffer van buiten het strafschopgebied toe. De klap bleek niet alleen effectief, maar ook effectief. De bal viel recht onder de lat en kaatste terug vanaf de doelpaal. Dit doelpunt van Rodriguez is een van de mooiste goals in het kampioenschap. Colombia leidt met 1-0.

Voor de rust stonden de Colombianen de Uruguayanen niet toe om scoringssituaties te creëren, de score op het scorebord bleef ongewijzigd - Colombia won met 1-0.

De Colombianen begonnen zeer actief aan de tweede helft van de meeting. Net als in de eerste helft was de superioriteit van de spelers van dit team voelbaar. Het resultaat was het tweede doelpunt van James Rodriguez in de 50e minuut. Na een schitterende aanval van de Colombiaanse spelers kreeg Rodriguez een bal voor het doel. Het was voor de aanvaller niet moeilijk om nog een doelpunt te scoren in de wedstrijd. Colombia nam 2-0. De vreugde van de fans van dit nationale team kende geen grenzen, want de Colombiaanse spelers versloegen hun rivaal met schijnbaar gemak.

Na het doelpunt gaf Colombia het gebied aan Uruguay, maar die kon daar niet van profiteren. Men kan een paar gevaarlijke schoten van een gemiddelde afstand onderscheiden, evenals een uitgang naar het doel van Pereira, maar deze situaties eindigden niet met de verovering van het doel van Colombia.

Het eindresultaat van de ontmoeting is 2-0 in het voordeel van de Colombianen. Uruguay gaat naar huis en de Colombiaanse spelers nemen het in de kwartfinale op tegen Brazilië, zonder duidelijke favoriet in dit paar. Als de Colombianen de gastheren van het kampioenschap kunnen verslaan, zal dat geen sensatie zijn, want vanaf de eerste ronde kijkt de hele wereld naar het geweldige spel van het nationale team van Colombia.