1/8 Finale Van De FIFA Wereldbeker 2014: België - VS

In de Braziliaanse stad El Salvador vond de slotwedstrijd van de 1/8 slotfase van de FIFA World Cup plaats. De nationale teams van België en de VS streden om het speelrecht in de kwartfinales van het WK.

1/8 finale van de FIFA Wereldbeker 2014: België - VS

In de eerste helft was de vriendjespolitiek van de Belgen niet helemaal voelbaar. Het Amerikaanse team deed praktisch niet onder voor de jonge getalenteerde Europeanen.

Een van de gevaarlijkste momenten van de eerste helft was de aflevering aan het begin van de vergadering. Al in de eerste minuut controleerde de Belg vanuit een uitkijkpunt doelman Howard, maar deze blokkeerde de bal in het doel. Daarna werd de wedstrijd gespeeld met een klein voordeel van het Belgische team. Meerdere malen werden de Amerikanen gered door doelman Howard. De Amerikaanse spelers probeerden gevaarlijk in de tegenaanval te gaan, maar dit leverde geen tastbare resultaten op - de cijfers op het scorebord veranderden niet.

De eerste helft eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

In de tweede helft voegde de Belgische ploeg er aanzienlijk aan toe. Nu had het voordeel in de klasse van de Belgische spelers gevolgen voor het spel zelf. De Europeanen hadden een aantal zeer goede scoringskansen voor de Amerikanen, maar doelman Howard deed wonderen. In een van de afleveringen werd het Amerikaanse team gered door een lat. De Belgen hebben meer dan twintig schoten afgeleverd op het doel van het Amerikaanse team. Het leek erop dat er een doelpunt in aantocht was, maar 90 minuten van de ontmoeting leverde het publiek niet de gescoorde doelpunten op. Amerikaanse spelers moesten overuren maken.

In de extra tijd, al in de 93e minuut, gaven de Amerikanen alsnog toe. Kevin de Bruyne schoot de magnifieke Howard van buiten het strafschopgebied. België leidde met 1 - 0.

Nadat het doelpunt was gescoord, stopte de Wilmots-ploeg daar niet. Romelu Lukaku, die in de verlenging inviel als invaller, verdubbelde de voorsprong van de Europeanen in de 105e minuut: 2-0. Nu leek het erop. dat België de wedstrijd rustig naar de overwinning zal brengen, maar de Europese fans moesten in de tweede verlenging behoorlijk nerveus worden.

Het USA-team besloot met het laatste beetje kracht het doel van de tegenstander te bestormen. De negentienjarige Julian Green kreeg in de 107e minuut één doelpunt terug. Daarna werden de Europeanen merkbaar nerveus. De Amerikanen hadden een kans om terug te winnen. Maar ze konden het niet.

De eindstand van de ontmoeting is 2-1 in het voordeel van het team van België, dat nu in de kwartfinales zal spelen met het nationale team van Argentinië. De Amerikanen hoeven zich absoluut niet te schamen - het team presteerde succesvol op het toernooi, waarna de spelers met opgeheven hoofd naar huis kunnen gaan.